Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Ноябрь » 15
На  черговому з’їзді підбили підсумки діяльності КВПУ упродовж п’яти років. Також профспілківці обрали голову: ним знову став Михайло Волинець.
 

news145-1

До складу Конфедерації вільних профспілок України, яку очолює Михайло Волинець, входить десять галузевих профспілок. Найчисленнішими з них є Незалежна профспілка гірників України, Вільна профспілка залізничників України, Вільна профспілка освіти і науки України, Вільна профспілка медичних працівників України.

З часу останнього з’їзду (2008 р.) до лав КВПУ долучилися Всеукраїнська профспілка «Рідна земля», Вільна профспілка підприємців України та Об’єднання транспортників України.

КВПУ підтвердила свою репрезентативність на всеукраїнському рівні, а профспілки, що входять до її складу, - на галузевому і регіональному.

Зріс авторитет і на міжнародній арені. Так, Незалежна профспілка гірників України в червні ... Читать дальше »

Просмотров: 644 | Добавил: union-free | Дата: 15.11.2013 | Комментарии (0)


14.11.2013

Тенденція зниження рівня виробничого травматизму, яку останнім часом фіксує офіційна статистика, не є наслідком поліпшення техніки безпеки на робочих місцях та покращення загалом стану охорони праці.


80% виробничого обладнання морально застаріло, або вичерпало свій ресурс. Впровадження нових технологій, механізація та автоматизація на підприємствах України здійснюються дуже повільно.

Понад 70% промислових об’єктів у всіх галузях економіки не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.  

Незадовільні та небезпечні умови праці, виробничий травматизм і аварії призводять до значних витрат роботодавців і бізнесу, величезного навантаження на соціальні фонди і найголовніше, знижують трудовий потенціал країни.

Політика у сфері ох ... Читать дальше »

Просмотров: 593 | Добавил: union-free | Дата: 15.11.2013 | Комментарии (0)

Яап Вінен: «Не буде успіху без діяльності незалежних профспілок»

Яап Вінен, заступник генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок, виступив на VIІ з’їзді Конфедерації вільних профспілок
України.  Він привітав делегатів та активістів
КВПУ й запевнив, що міжнародна профспілкова спільнота підтримує їх та завжди
готова до солідарних дій. Наводимо текст його виступу:

«Сьогодні мені приємно чути, як ваші профспілківці продовжують наполегливо боротися за свої права, з несправедливістю. Так, інколи ви почуваєтеся самотніми у своїй боротьбі, але, повірте, ви 
не одні. Ви – частина міжнародної профспілкової сім’ї – Міжнародної
конфедерації профспілок, яка представлена 180 мільйонами у більш ніж 150 країнах світу.
Ви дієте в українському суспільстві, яке стає ліберальним, де невелика
еліта живе за рахунок великої робочої сили. МКП провела дослідження у 150 країнах, й авжеж, ми порівнюємо дані у кож ... Читать дальше »
Просмотров: 661 | Добавил: union-free | Дата: 15.11.2013 | Комментарии (0)

9 ноября в колумбийском городе Бугалагранде был убит активист профсоюза SINALTRAINAL на предприятии «Нестле» Оскар Лопес Тривиньо. За день до этого он и его коллеги получили угрозы от местных «парамилитарис» - членов одной из частных армий, распространенных в Латинской Америке. Угрозы и трагическая гибель Оскара Тривиньо непосредственно связаны с начатой профсоюзом 5 ноября голодовкой протеста.

Международный союз пищевиков IUF и колумбийский профцентр CUT ведут кампанию, требуя от правительства обеспечить защиту другим активистам SINALTRAINAL и расследовать убийство Оскара, воздав по заслугам исполнителям и заказчикам этого варварского преступления.

Поддержите кампанию - перейдите по ссылке и отправьте письмо!

http://www.iuf.org/cgi-bin/campaigns/show_campaign.cgi?c=801

Пожалуйста, распростра ... Читать дальше »
Просмотров: 597 | Добавил: union-free | Дата: 15.11.2013 | Комментарии (0)