Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Ноябрь » 15 » РЕЗОЛЮЦІЯ VІІ з’їзду Конфедерації вільних профспілок України «Про стан охорони та безпеки праці в Україні»
11:20
РЕЗОЛЮЦІЯ VІІ з’їзду Конфедерації вільних профспілок України «Про стан охорони та безпеки праці в Україні»

14.11.2013

Тенденція зниження рівня виробничого травматизму, яку останнім часом фіксує офіційна статистика, не є наслідком поліпшення техніки безпеки на робочих місцях та покращення загалом стану охорони праці.


80% виробничого обладнання морально застаріло, або вичерпало свій ресурс. Впровадження нових технологій, механізація та автоматизація на підприємствах України здійснюються дуже повільно.

Понад 70% промислових об’єктів у всіх галузях економіки не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.  

Незадовільні та небезпечні умови праці, виробничий травматизм і аварії призводять до значних витрат роботодавців і бізнесу, величезного навантаження на соціальні фонди і найголовніше, знижують трудовий потенціал країни.

Політика у сфері охорони праці потребує ефективніших дій з боку держави щодо управління нею на рівні підприємства, зокрема реального залучення робітників та їхніх представників – профспілок – до процедур, які забезпечують реалізацію прав робітників з охорони праці; зосередження уваги на профілактичних заходах, які зменшують кількість небезпечних робочих місць та попереджують вплив шкідливих і безпечних виробничих чинників.

VІІ З’їзд Конфедерації вільних профспілок України вважає за необхідне зазначити:

- держава повинна впровадити систему реального заохочення,як працівників, так і роботодавців на створення безпечних умов праці;

- оцінка стану охорони праці повинна враховувати динаміку впровадження прогресивних технологій, зменшення кількості робочих місць, небезпечних за проявами та шкідливими чинниками, а не зосереджуватися лише на статистиці нещасних випадків, профзахворювань,  кількості приписів, доган, штрафів;

- робітники і профспілки мають стати активними учасниками системи управління охороною праці на підприємствах.       

З’їзд заявляє про готовність Конфедерації вільних профспілок України, її членських організацій до співробітництва у сфері охорони та безпеки праці з центральними й місцевими органами влади, організаціями роботодавців, Фондом соціального страхування від нещасних випадків і професійних захворювань, з усіма зацікавленими особами.

Ми впевнені: спільними зусиллями зможемо вирішити проблеми у сфері охорони та безпеки праці, зберегти трудовий потенціал країни.

 

Просмотров: 594 | Добавил: union-free | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]