Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Ноябрь » 15 » Відбувся 7-зїзд КВПУ
11:34
Відбувся 7-зїзд КВПУ
На  черговому з’їзді підбили підсумки діяльності КВПУ упродовж п’яти років. Також профспілківці обрали голову: ним знову став Михайло Волинець.
 

news145-1

До складу Конфедерації вільних профспілок України, яку очолює Михайло Волинець, входить десять галузевих профспілок. Найчисленнішими з них є Незалежна профспілка гірників України, Вільна профспілка залізничників України, Вільна профспілка освіти і науки України, Вільна профспілка медичних працівників України.

З часу останнього з’їзду (2008 р.) до лав КВПУ долучилися Всеукраїнська профспілка «Рідна земля», Вільна профспілка підприємців України та Об’єднання транспортників України.

КВПУ підтвердила свою репрезентативність на всеукраїнському рівні, а профспілки, що входять до її складу, - на галузевому і регіональному.

Зріс авторитет і на міжнародній арені. Так, Незалежна профспілка гірників України в червні 2012 року стала членом глобальної профспілки IndustriALL. У травні 2012 року глобальна організація вуличних торговців (StreetNet International) прийняла до своїх лав Вільну профспілку підприємців України. А у травні 2013-го до Міжнародної спілки робітників харчової та тютюнової промисловості, ресторанного і готельного обслуговування, громадського харчування та суміжних галузей (IUF) долучилася Всеукраїнська профспілка «Захист справедливості».

За активної участі представників Незалежної профспілки гірників України було прийнято Закон України «Про престижність шахтарської праці», співавтором якого є Михайло Волинець.

У розробці законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення захисту працівників закладів охорони здоров’я незалежно від форм власності під час виконання ними своїх професійних обов’язків)» безпосередню участь узяли активісти Вільної профспілки медичних працівників України.

За згаданий період профспілківці КВПУ успішно відстоювали інтереси найманих працівників різних галузей і регіонів у судах, в результаті чого незаконно звільнених поновлювали на роботі, при цьому недбайливе керівництво змушено було виплачувати кругленькі суми за вимушений прогул та завдану моральну шкоду.

За звітний період представники Конфедерації вільних профспілок України узяли участь у понад 60 протестних акціях.

Так, зокрема члени Незалежної профспілки гірників України за неодноразово пікетували Адміністрацію Президента, Кабінет міністрів, міністерства та відомства, обласні держадміністрації.

У «послужному списку» Вільної профспілки залізничників України -пікетування управління Південно-Західної залізниці та Кабінету міністрів.

А ось активісти Вільної профспілки підприємців України «облюбували», Київську міську мерію. Вони, власне, і стали натхненниками Податкового майдану, що сколихнув усю країну восени 2010-го.

Низку протестних акцій провели профспілківці-авіаційники, зокрема авіакомпанії «АероСвіт», які протестували проти незаконних масових звільнень.

Не залишилися профспілківці й осторонь масових протестів, організованих чорнобильцями, афганцями, дітьми війни, інвалідами, іншими незахищеними верствами населення.

Однак найбільше акцій спричинили численні варіанти сумнозвісного нового Трудового кодексу, до участі в яких активно долучалися практично всі структури КВПУ, що певною мірою й не дозволило до цих пір прийняти жаданий для влади та роботодавців рабовласницький закон.

У роботі з’їзду взяли участь як зарубіжні гості, зокрема заступник генерального секретаря Міжнародної конфедерації праці Яп Вінен, голова Конфедерації праці Росії Борис Кравченко, генеральний секретар Литовської профспілки «Солідарумас» Алдона Яшинскене, так і вітчизняні посадовці, зокрема перший заступник міністра енергетики і вугільної промисловості Ігор Попович та інші представники міністерств та відомств.

На з’їзді було порушено цілу низку проблемних питань, результатом обговорення яких стало прийняття резолюцій: «Про своєчасну виплату зарплати та соціальних виплат», «Про стан охорони та безпеки праці в Україні», «Про порушення прав профспілок», «Щодо неприпустимості ухвалення нового Трудового кодексу України». Також делегати з’їзду прийняли «Напрями розвитку Конфедерації вільних профспілок України» на наступні п’ять років.

Просмотров: 646 | Добавил: union-free | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]