Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Октябрь » 14
Авіаційники вибороли право на страйк у Європейському суді з прав людини
09.10.2014

2 жовтня сталася безпрецедентна подія: Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зобов'язав український уряд виплатити 20 тис. євро колишнім співробітникам авіакомпанії «АероСвіт» Веніаміну Тимошенку, Андрію Бородіну, Ользі Івановій, Олегу Пушняку і Тарасу Товстому через судову заборону на проведення страйку. Та найголовніше, що тепер працівники українських авіакомпаній отримали змогу через такий механізм як страйк захищати свої трудові права й протистояти свавіллю роботодавців. Водночас справа «Тимошенко та інші проти України» важлива для людей найманої праці та профспілок не тільки України, а й країн пострадянського простору та Європи.

Профспілка не відступила

Цього рішення могло б і не бути, якби свого часу працівники та незалежна профспілка бортпровідників «АероСвіту» не вирішили йти до кінця і відстоювати свої трудові права. Як нагадав голова профспілки борт ... Читать дальше »
Просмотров: 796 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 14.10.2014 | Комментарии (0)

Рабочие «Ниссана» сдали кровь в рамках акции протеста

Рабочие питерского завода «Ниссан» применили оригинальный метод борьбы с введенными администрацией рабочими субботами. 11 октября они организовали день донора, чтобы помочь нуждающимся и наказать работодателя за жадность.



На фоне других предприятий автопрома, уходящих в простои и сокращающих персонал из-за экономического кризиса, «Ниссан» выглядит относительно благополучно. Спрос на производимые заводом автомобили по-прежнему обгоняет предложение, однако стремление руководства сэкономить за счет рабочих от этого ничуть не уменьшилось. За прекрасные показатели компании менеджмент решил «наградить» коллектив двумя рабочими субботами в октябре за обычную оплату. Лишение выходных и сверхурочных вызвало справедливое недовольство. Действующий на «Ниссане» Комитет МПРА развернул кампанию против рабочих суббот.



Всего за 2 последних дня сентября активистами было собрано 166 под ... Читать дальше »
Просмотров: 520 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 14.10.2014 | Комментарии (0)