Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Сентябрь » 19 » Заява ОО НПГУ Західного Донбасу
19:35
Заява ОО НПГУ Західного Донбасу
Обласне об’єднання НПГУ Західного Донбасу обурене намірами зменшити соціальний захист інвалідів праці
19.09.2014

Про це голова Обласного об'єднання Незалежних профспілок гірників України Західного Донбасу Віктор Грек повідомляє у зверненні до голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця:

Шановний Михайле Яковичу!

Обласне об'єднання Незалежних профспілок гірників України Західного Донбасу обурене звісткою про повернення до розгляду питання щодо зменшення соціального захисту інвалідів праці.

Мова йде про початок розгляду законопроекту «Про реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці». На нашу думку, норми, які містяться у вказаному законопроекті, є наругою над гідністю людей, які втратили здоров'я під час праці на підприємствах.

Цинічною є норма, яка зобов'язує застраховану особу, котра одночасно має право на призначення страхової виплати на підставі втрати працездатності та пенсії за віком, обирати лише одну соціальну виплату. При цьому не враховується, що ні держава, ні власники підприємств жодним чином не покращували умови праці робітників. Люди працюють в надскладних, нелюдських умовах, на застарілому обладнанні, з використанням неякісних засобів індивідуального захисту. На здоров'я робітника постійно впливають шкідливі виробничі фактори, що призводить до професійних захворювань, а інколи і до смерті людини.

Тобто, складається ситуація, коли людина, відпрацювавши все життя на підприємстві, шахті, заводі й своїми кров'ю та потом піднімала економіку держави, відраховувала зі своєї заробітної плати кошти до бюджету та різних страхових фондів, потім втратила здоров'я та можливість надалі нормально жити, повинна обирати лише один із видів соціальних виплат, на які вона має законне право.

А як бути з людьми, які отримали трудові каліцтва?! Серед тих, у кого хочуть відібрати соціальні виплати, є люди, які втратили на виробництві кінцівки, серед застрахованих є й особи без ніг, без рук, а найстрашніше - серед них є ті, хто назавжди прикуті до ліжка та потребують особливих умов догляду та дорогих ліків. І їх хочуть позбавити засобів існування.

Ухвалення цього законопроекту буде найбільшим актом соціальної несправедливості за весь час незалежності України. Відібрати у людини праці те, що вона заробляла роками, є вкрай цинічним та бездушним.

Просимо вжити усі можливі заходи для виключення з законопроекту норм, які обмежують соціальний захист людей, котрі втратили здоров'я на виробництві.

Голова

Обласного об'єднання НПГУ Західного Донбасу В. І. Грек
Просмотров: 643 | Добавил: KAMENYAR | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]