Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Сентябрь » 19 » Відкритий лист НПГУ до Президента та Прем’єр-міністра України
19:40
Відкритий лист НПГУ до Президента та Прем’єр-міністра України
19.09.2014

Президенту України

Порошенку П.О.



Прем’єр-міністру України

Яценюку А.П.

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

На державних підприємствах Донецької та Луганської областей виникла складна ситуація з виплатою заробітної плати. Особливе занепокоєння викликає те, що навіть на вугільних підприємствах, які перебувають на звільнених територіях, заробітна плата не виплачена ще за червень. Хоча працівники підтримують життєзабезпечення шахт – здійснюють провітрювання виробок та відкачують воду.

Також нам, як і всім шахтарям, не зрозуміло, чому при підготовці до осінньо-зимового періоду за прогнозованого дефіциту 25 млн тонн вугілля до кінця опалювального сезону, Міністерство енергетики та вугільної промисловості всі зусилля спрямовує на його імпорт, замість вирішення проблем вітчизняних шахт.

Невиправдано керівництво Міністерства енергетики та вугільної промисловості дало усні вказівки зупинити видобуток вугілля на окремих шахтах, які є базовими та бюджетоутворюючими у шахтарських містах. Наприклад, на шахтах «Привільнянська» ДП «Лисичанськвугілля», «Золоте», «Первомайська», «Тошківська» ДП «Первомайськвугілля». На цих підприємствах, так само як і на шахті «Міусинська» ДП «Донбасантрацит», є великі балансові запаси кам’яного вугілля. У подальшому для збільшення видобутку вугілля достатньо буде невеликих інвестицій. Тому зараз важливо зберегти ці підприємства, як і багато інших.

У результаті таких дій з боку керівництва Міненерговугілля працівники вугільних підприємств не отримують заробітної плати і масово залишають робочі місця. При цьому на підтримку шахт у режимі життєзабезпечення доводиться витрачати виключно бюджетні кошти. Незважаючи на складну ситуацію, вважаємо необхідним зберегти вугільні підприємства, трудові колективи і продовжувати добувати вугілля. Адже після стабілізації ситуації та надходженні інвестицій, буде можливість забезпечити країну вугіллям власного видобутку і зберегти енергетичну безпеку України.

Нинішня політика Міненерговугілля позбавляє шахтарів роботи, підриває авторитет влади і штовхає голодних зневірених людей у ряди сепаратистко-бандитських формувань.

Шановні пане Президенте та пане Прем’єр-міністре, звертаємо Вашу увагу на неприпустимість такої ситуації та наголошуємо, що завдання усіх нас турбуватися про власний народ і, зокрема, про людей найманої праці.





Голова Незалежної

профспілки гірників України М.Я. Волинець
Просмотров: 502 | Добавил: KAMENYAR | Теги: Протест, НПГУ, яценюк, президент Украины, Порошенко, волынец | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]