Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Декабрь » 3 » Рада КВПУ вирішила приєднатися до загальноукраїнського страйку
00:47
Рада КВПУ вирішила приєднатися до загальноукраїнського страйку

Рада КВПУ вирішила приєднатися до загальноукраїнського страйку

02.12.2013

Рада Конфедерації вільних профспілок України 2 грудня зібралася на екстрене засідання, щоб обговорити ситуацію, яка склалася в країні після застосування силових методів розгону мирної акції протесту в Києві у ніч на 30 листопада, та виробити стратегію своїх дій.


Представники членських організацій КВПУ із Києва, Луганщини, Донеччини, Волині, Дніпропетровщини, Кіровоградщини та інших регіонів упродовж минулого тижня брали активну участь у мирних мітингах, що вирували на центральних площах столиці. Обурені насильством бійців «Беркуту» над мирними демонстрантами, більшість з яких були 17-18 річними студентами, члени Незалежної профспілки гірників України, вільних профспілок залізничників, медичних працівників, освітян, підприємців, авіаторів та інших, що входять до складу КВПУ, прийшли 1 грудня на всеукраїнське віче. Разом з усіма українцями члени КВПУ засудили злочинні дії силових структур та підтримали вимоги, висунуті до влади.

Рада Конфедерації вільних профспілок України ухвалила приєднатися до безстрокового всеукраїнського страйку, що розпочався 2 грудня, та рекомендувала членським організаціям підтримати це рішення. 




Застосування нічим невиправданих силових методів розгону цілком мирної акції фактично є проявом запровадження диктатури у країні. Про це йшлося на сьогоднішній прес-конференції, участь у якій узяли: голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, голова Вільної профспілки освіти і науки Володимир Фундовний, голова Вільної профспілки підприємців України Валентина Коробка, віце-президент Профспілки асоціації льотного складу цивільної авіації України Веніамін Тимошенко і заступник голови Конфедерації вільних профспілок України Наталія Левицька.


Михайло Волинець повідомив, що з огляду на події, що сколихнули увесь світ, на засіданні ради КВПУ було вирішено підтримати всеукраїнський страйк.

«Рада Конфедерації вільних профспілок України ухвалила приєднатися до безстрокового всеукраїнського страйку, що розпочався 2 грудня, та рекомендувала членським організаціям підтримати це рішення. Такою є наша відповідь на злочинні дії силовиків, які діяли з благословення чинної влади», - наголосив Михайло Волинець.

Голова Вільної профспілки освіти і науки Володимир Фундовний розцінює застосування сили для розгону мирних акцій як спробу влади у такий спосіб розправитися з людьми, доведеними до відчаю.  «Зростають безробіття, заборгованість із зарплат, оплати лікарняних, допомоги жінкам по вагітності і пологах та інших соціальних виплат, що нині становлять уже понад 2 млрд грн,  -зазначив він. - Дійшло вже навіть до затримок виплат на поховання померлих. Люди ж, які вийшли на мирний протест, щоб донести високопосадовцям свої вимоги, натомість отримали гумові кийки від озвірілих «беркутівців».   

«У такій ситуації відповіддю владі з боку людей найманої праці та інших громадян країни має стати їхній організований виступ, - вважає Веніамін Тимошенко. - Для того, щоб змінити ситуацію, суспільство має згуртуватися у боротьбі проти нинішньої влади, яка своїми непрофесійними, злочинними діями призвела до повного зубожіння народу».     

Валентині Коробці нинішні події нагадали перипетії трирічної давнини, коли вирував Податковий майдан, активною учасницею якого вона тоді була. «Методи такі ж – нелюдські і блюзнірські, - зазначила вона. – Але тоді до нас хоч приїжджав премєр Азаров. А зараз влада остаточно втратила страх і совість, і чинить так, як їй заманеться».          

Михайло Волинець закликав активізуватися усі верстви населення України – найманих працівників, безробітних, пенсіонерів, студентів та всіх інших, «бо лише спільними діями ми зможемо змінити ситуацію в країні». Він також повідомив, що створено Координаційний комітет профспілок для опору діям влади проти мирних громадян, до співпраці у якому запрошуються представники робітничого і студентського рухів, інтелігенції та громадських організацій.

Просмотров: 588 | Добавил: union-free | Теги: Рада КВПУ, загальноукраїнський страйк | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]