Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Ноябрь » 5 » Профспілківці пікетували посольство
14:51
Профспілківці пікетували посольство

Профспілківці пікетували посольство

04.11.2013

Представники Конфедерації вільних профспілок України та громадських організацій пікетували Посольство Республіки Казахстан в Україні.


Акція протесту мала на меті привернути увагу спільноти до початку міжнародної кампанії за звільнення кинутих у в'язниці і колонії майже два роки тому робітників-нафтовиків Жанаозена, профспілкових і політичних активістів, засуджених за так зване «розпалювання соціальної ворожнечі».

Організатори пікету заявили про повну підтримку робітничого, профспілкового руху і демократичних сил Казахстану. Під час мітингу вони також наголошували на персональній відповідальності президента Республіки Казахстан Нурсултана Назарбаєва.

Нагадаємо, що напередодні відбулася міжнародна конференція «Нові профспілки і демократичні ліві: історичне коріння та ідейні оріентири»,  за участі представників КВПУ, на якій було прийнято резолюцію про підтримку політичних в’язнів Казахстану. Власне, її пікетувальники й передали до дипломатичної установи. У резолюції, зокрема, зазначається:

сформувати комітет підтримки в'язнів Жанаозена;

організувати акції підтримки політичних ув'язнених, збір підписів під петиціями, поширення інформації в ЗМІ та соціальних мережах;

вивчити можливість передачі матеріалів стосовно Нурсултана Назарбаєва , керівників спецслужб і МВС Республіки Казахстан до Гаазького Трибуналу;

провести 16 грудня 2013 року єдиний День солідарності з в'язнями Жанаозена.

 

Просмотров: 617 | Добавил: union-free | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]