Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Октябрь » 20 » Міліція працює "по понятіям"
20:44
Міліція працює "по понятіям"
Міліція чинить тиск на голову незалежної профспілки

Представників ППО НПГУ ПАТ «Львівська вугільна компанія» і трудового колективу підприємства знову змушуютьпікетами вибивати заборговану з червня зарплату.
Вичерпавши всі інші можливості отримати кревно зароблене, трудівники вирішили 24 жовтня вдатися до акцій протесту під стінами обласних держадміністрації та прокуратури. Аби не мати клопоту з державними органами та міліцією, заздалегідь письмово повідомили відповідні інстанції про свої наміри.
Як розповіла голова первинного осередку НПГУ ПАТ Ольга Шкоропад, 17 жовтня вона відвезла листи до Львова та Сокаля, а повернувшись увечері додому, дізналася від чоловіка Бориса Григоровича про прикрий інцидент, що з ним трапився. Схоже, не встигли за дружиною-активісткою, зачинитися двері, як до її обійстя завітав міліціонер у формі і запросив чоловіка до Соснівського відділення міліції. При чому зробив він це доволі оригінально. Почекав поки чоловік зібрався і супроводив його до відділку. А оскільки той розташований на іншому кінці населеного пункту, вийшло так що страж порядку провів через нього пенсіонера-інваліда під міліцейським наглядом. У відділку з Борисом Григоровичем із завзяттям провели бесіду стосовно занадто активної поведінки його дружини та наполегливо порекомендували вгамувати її, щоб не мітингувала, а потім дали номер телефону, за яким та, повернувшись додому, має терміново подзвонити. Ольга Терентіївна, вислухавши розповідь, не на жарт обурилася і звичайно нікому телефонувати не стала. Яким же було здивування жінки, коли наступного ранку їй додому потелефонував начальник Соснівської міліції пан Дубневич і на підвищених тонах почав з’ясовувати, чому це вона проігнорувала його прохання і не подзвонила ввечері. Ольга Шкоропад спокійно пояснила, що й не збиралася цього робити, та й взагалі обурена тим, що міліція чинить тиск на неї і членів її родини, а закінчивши розмову, потелефонувала прокурору Сокальського району й розповіла про інцидент. Той пообіцяв передати розмову прокурору Червонограда, під наглядом якого перебуває соснівська міліція. Після цього пан Дубневич особисто прибув, аби вибачитися перед Ольгою Терентіївною та її чоловіком за нібито прикре непорозуміння. Візит свого співробітника до господи Шкоропадів, виклик до міліції Бориса Григоровича та всі свої подальші дії головний міліціонер Соснівки пояснив телефонограмою від вищого керівництва, яка передбачає вжиття подібних заходів щодо тих, хто збирається проводити акції протесту. На що Ольга Терентіївна попередила ревного стража порядку, що вона та її товариші із НПГУ не бояться жодного тиску й далі продовжуватимуть активні дії.
До речі, це вже не перший випадок тиску на активістів та лідерів незалежних профспілок з боку правоохоронних органів. Нагадаємо, 17 травня 2012 року оперуповноважені Кам’янець-Подільського районного відділу по боротьбі з організованою злочинністю Хмельницької області завіталидо центрального офісу Конфедерації вільних профспілок України, аби здійснити виїмку документів Всеукраїнської профспілки «Захист справедливості». Своїми протиправними діями правоохоронці тоді зупинили діяльність центрального офісу КВПУ та низки профспілок, які входять до об’єднання. Нині міліціонери, до речі, як і тоді, проігнорували статтю 12 Закону «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» та положення Конвенції МОП, згідно з якими, вони не мають права втручатися у діяльність профспілок і навіть заходити у їхнє приміщення без рішення суду. Тоді завдяки підтримці громадськості та ЗМІ, незалежним профспілкам вдалося присікти неправомірні дії міліції та її тиск на активістів. А пізніше було підтверджено, що кримінальна справа, через яку й хотіли провести виїмку документів, порушена передчасно, без достатніх приводів та підстав.
Незалежні профспілки не миритимуться з порушенням як прав людей найманої праці, так і своїх членів. Вони готові протистояти тиску з боку органів влади та їхнім спробам перешкодити діяльності профспілкових організацій. Тим більш, коли ті відстоюють законні права трудівників, як це відбувається у ПАТ «Львівська вугільна компанія», де людям заборгували майже 12 млн грн зарплати.


Просмотров: 716 | Добавил: union-free | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]