Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Декабрь » 3 » «Ми стоїмо за новий рівень життя та нову соціально-економічну політику»
19:47
«Ми стоїмо за новий рівень життя та нову соціально-економічну політику»
03.12.2013

Шахтарі Кривого Рога підтримують безстрокову акцію протесту на столичному майдані Незалежності. Зокрема,перебуває в ці дні у Києві й  голова первинної профспілкової організації НПГУ ПАТ «Євраз Суха Балка» Олександр Бондар. Він розповів, як незалежні профспілки й шахтарі підтримують тих, хто вийшов на майдани країни.


 

«Мені постійно телефонують із Кривого Рога шахтарі й питають, як можна організовуватися для виїзду до Києва. Бо люди підтримують столичний Євромайдан, мета якого – відсторонити владу, що зрадила свій народ, у тому числі відправити у відставку Прем’єр-міністра Миколу Азарова, а Президенту України Віктору Януковичу оголосити імпічмент. Шахтарі Кривбасу одностайнів цьому.

Завтра змушений повертатися до Кривого Рога, де заплановане засідання міської ради голів НПГУ. Основне питання порядку денного – підтримка загальноукраїнського страйку. Шахтарі Кривбасу хочуть приєднатися до нього, тому плануємо ухвалити відповідне рішення. Крім того, маємо створити криворізьку міську координаційну раду, до складу якої увійдуть лідери галузевих профспілок КВПУ. Діятимемо й надалі в обраному руслі: підтримуватимемо киян і всіх, хто тут зараз відстоює правду, приїжджатимемо й ставитимемо свої намети на Майдані у столиці, а також проводитимемо акції у Кривому Розі, де також є свій Євромайдан. Тож, представники криворізьких незалежних профспілок протестуватимуть у двох містах.

Хочу наголосити, ми зараз протестуємо щей тому, що заробітна плата, яку отримують гірники, - мізерна, а їхня праця – важка й небезпечна. На жаль, на наших копальнях люди отримують травми й гинуть. Так, днями на шахті «Гвардійська» один гірникзагинув і двоє травмовані. Це – горе для їхніх сімей. При цьому зарплата шахтарів 3 тисячі грн виглядає, як подачка для бідняків. Незалежні профспілки виступають проти такого свавілля роботодавців та влади. Тому ми вимагаємо не тільки зміни влади, а й боремося за новий рівень  життя та нову соціально-економічну політику».

Просмотров: 586 | Добавил: union-free | Теги: Кривой Рог, квпу, бондарь, НПГУ, Майдан, Днепропетровск, Профсоюзы | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]