Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Октябрь » 29
Незалежні профспілки вкрай стурбовані положеннями проекту Коаліційної угоди
29.10.2014

Команда Президента України оприлюднила текст проекту Коаліційної угоди. Документ містить 13 розділів. У його преамбулі зазначається: «Україна потребує швидких змін, кардинальних і не завжди популярних реформ. Ми свідомі того, що шанс України на розвиток нищили не лише корупція та олігархія, а й безвідповідальність політиків і популізм, який не знав жодних меж. Безвідповідальність і популізм мають піти з нашого життя. Тому опираючись на кредит довіри, необхідно роз’яснювати громадянам ситуацію, що склалася в нашій країні, та доноситисуть і невідворотність тих реформ, що реалізуються владою».



Отож, щодо «суті й невідворотності реформ». Навіть побіжний аналіз Коаліційної угоди дає підстави для серйозних зауваг та застережень. Наприклад, незалежні профспілки, які упродовж кількох років протистояли погіршенню трудового законодавства та перешкоджали ухваленню Т ... Читать дальше »
Просмотров: 525 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)

На яку обідню перерву має право працівник?
28.10.2014

Перерва для харчування та відновлення сил під час робочого дня — один із різновидів внутрішньозмінного часу відпочинку, який гарантується трудовим законодавством. Тому ніхто з працедавців не має права забирати у підлеглих цей час.

Варто пам’ятати, що питання обідньої перерви регулюється статтею 66 Кодексу законів про працю України (КЗпП). Згідно з її положеннями, час початку і закінчення перерви встановлюється правилами внутрішнього трудового розпорядку. При цьому слід звернути увагу на те, що статтею встановлено лише максимальну тривалість такої перерви — не більше 2-х годин. А от вимог щодо мінімальної тривалості перерви у трудовому законодавстві поки немає. Тут потрібно згадати й про лист Міністерства праці та соціальної політики України від 03.02.2012 р. №31/13/133-12. У ньому зазначається, що тривалість перерви повинна бути такою, щоб могла виконувати своє призначення: надавати змогу працівнику ... Читать дальше »
Просмотров: 883 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 29.10.2014 | Комментарии (0)