до громадських та профспілкових організацій із закликом про приєднання до Всеукраїнського страйкового комітет

Ухвалення 29 січня 2014 року Верховною Радою України законопроекту «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» знов відбулося з порушенням регламенту й показало, що влада неготова йти на поступки протестантам. Подальше ігнорування вимог і законних прав громадян та утримання заручників приведе до ще жорсткішого протистояння, а безкарне застосування сили проти мирних демонстрантів перетворить Україну на авторитарну державу. У цих умовах ми повинні згуртуватися і зробити все можливе для відродження демократії та захисту прав громадян.

Закликаємо всі громадські і профспілкові організації долучитися до Всеукраїнського страйкового комітету та взяти участь у створенні страйкових комітетів на галузевих та територіальних рівнях (областях, районах, містах, селах, підприємствах).

Наші вимоги:

1. Проведення дострокових президентських і парламентських виборів.

2. Покарання винних у побитті та викраденні учасників мирних зібрань.

3. Погашення заборгованості із заробітної плати та її підвищення.

4. Збереження робочих місць.

5. Недопущення прийняття нового Трудового кодексу України в редакції, запропонованій депутатами Партії регіонів.

6. Забезпечення своєчасних виплат адресної соціальної допомоги, що фінансується з державного бюджету, та з відповідних соціальних фондів (пенсіонери, інваліди, безробітні, багатодітні, вагітні жінки, чорнобильці, афганці та інші).

Закликаємо громадські та профспілкові організації приєднатися до організації підготовки та проведення 25 лютого попереджувального страйку з метою привернення уваги органів державної влади до соціально-економічних проблем суспільства.

Всеукраїнський страйковий комітет

30 січня 2014р.