Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Февраль » 8 » Жінки з каструлями пікетували Дніпропетровську ОДА, вимагаючи припинити насилля
23:55
Жінки з каструлями пікетували Дніпропетровську ОДА, вимагаючи припинити насилля
08.02.2014

Жінки з каструлями пікетували Дніпропетровську ОДА, вимагаючи припинити насилля

Дніпропетровчанки з каструлями пікетували сьогодні обласну державну адміністрацію, протестуючи проти насилля та тітушок.
 
У суботу ввечері в Дніпропетровську близько півсотні жінок пікетували будівлю облдержадміністрації, протестуючи проти сили, що застосовується владою до мирних демонстрантів.
 
У руках жінки різного віку (здебільшого молоді) тримали каструлі, друшляки, дитячі брязкальця та іграшкові барабани, а також плакати з написами «Тьотушки проти тітушок», «Досить брехати!», «Я не екстреміст, я дівчинка, я вимагаю припинити репресії», «У нас є гідність, а у вас?».
​​
Жінки під «акомпанемент» свистків та брязкалець скандували «Нам не страшно, нам огидно!», «Нам потрібні козаки, а не ті тушки-слабаки!» тощо.
 
За словами учасниць акції, не всі з них є активістками місцевого Євромайдану. Дівчата й жінки розповіли, що списались у соціальних мережах і прийшли на мітинг проти насилля та тітушок.
 
За словами учасниць, вони впевнені, що влада не підніме руку на представниць слабкої статі, «озброєних» лише каструлями, ложками і свистками, і дослухається до їхніх пропозицій щодо мирного врегулювання конфліктів.
 
«Ми вимагаємо не допускати насилля, яке відбулося на мітингу під Дніпропетровською облдержадміністрацію 26 січня, і покарати винних в побитті людей, згідно з чинним законодавством», – сказала Радіо Свобода координатор акції Вероніка Комісар.
​​
26 січня в Дніпропетровську під час спроб мітингувальниками пікетувати облдержадміністрацію стались масові заворушення, в яких від рук невідомих молодиків у цивільному, які стояли за спинами правоохоронців, постраждали десятки людей, зокрема, журналісти http://www.radiosvoboda.org/content/article/25243269.html .
 
Районні суди Дніпропетровська засудили 22 затриманих «за масові заворушення» до 60 діб адміністративного арешту, пізніше запобіжні заходи більшості заарештованих пом’якшили.

​​

​​

Радіо Свобода © 2014 RFE/RL, Inc. | Всі права застережені.
Просмотров: 578 | Добавил: union-free | Теги: майдан в дніпропетровську | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]