Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Март » 12 » Заява з приводу ситуації та виходу з кризи в Україні
06:23
Заява з приводу ситуації та виходу з кризи в Україні

Заява з приводу ситуації та виходу з кризи в Україні

11.03.2014
11 березня 2014:  Виконавчий Комітет ВЕРС обговорив нещодавні події та профспілкову ситуації в Україні і ухвалив наступну заяву:

1.    Профспілки Європи з глибоким занепокоєнням слідкують за подіями в Україні, які, в додаток до тих, що торкнулися українського населення, мають широкі геополітичні наслідки. Фото Майдану та вулиць Києва продемонстрували силу духу людей, які борються за волю, власну гідність, демократичні права та своє майбутнє. Громадяни України продемонстрували незламність у боротьбі з олігархічною системою державного управління, що базувалася на корупції та зловживанні владою, яка з очевидною неповагою ставилася до прав людини та використала  насилля та вогнепальну зброю. Жахливим наслідком цього стали понад сто убитих, сотні поранених та руйнування державного майна, а також втягнення економіки й суспільства у вир нестабільності, внутрішніх конфліктів, небезпеку територіальній цілісності через зовнішні загрози. На жаль, деякі насильницькі фашистські та неонацистські групи, які для нас є неприйнятними, мирну політичну акцію прагнули повернути на свою користь. 

2.  Громадяни, й особливо трудівники, заплатили і продовжують платити високу ціну за безвідповідальну політику, непідзвітне керівництво економікою та систему, яка нехтувала правами і свободами людей. 

3. Вихід із кризи потребуватиме величезних зусиль народу України. Щоб подолати труднощі, потрібні належна мотивація, мобілізація всіх наявних ресурів та суспільний консенсус. Економічний і соціальний поступ  українського народу вже був під загрозою, а запропонована стабілізаційна політика може підірвати основи необхідного національного консенсусу. Зовнішня допомога, включаючи фінансову, повинна забезпечити необхідні спонукальні фактори для прозорого залучення зацікавлених сторін та демократичного права власності на всіх етапах процесу стабілізації й відновлення. Євросоюз і в подальшому повинен відігравати важливу роль у цьому процесі.

4. З метою вирішення нагальних проблем та забезпечення мирного і ефективного, а також соціально значимого виходу з кризи, організації-члени Всеєвропейської регіональної ради накреслили першочергові заходи для негайного застосування, а саме:

• Без миру неможливе будь-яке рішення. Деескалація напруги, використання всі можливих дипломатичних засобів, повага до Конституції України та її територіальної цілісності, виведення збройних сил є єдиним шляхом мирного врегулювання ситуації. Усі внутрішні й зовнішні учасники конфлікту повинні взяти на себе максимум відповідальності та діяти виключно у рамках міжнародного законодавства і Конституції України, аби забезпечити українському народу вільний вибір свого майбутнього.

• Формування справжньої демократичної системи та ефективних державних інституцій має продовжуватися через вільні і справедливі вибори та конституційні реформи, які забезпечать правову рівність громадян, незалежно від їхньої національних, культурних, мовних та релігійних переконань, у всіх регіонах України. Акти насильства та привласнення державних коштів, або зловживання службовим становищем повинні розслідуватися справедливим, неупередженим судом з винесенням законних вироків. 

• Євросоюз та міжнародні фінансові інституції повинні створити фінансовий пакет допомоги таким чином, щоб інтегрувати в реформи ефективні соціальні складові, включаючи права профспілок та трудівників, унеможливлюючи погіршення умов праці і життя простих громадян під час стабілізаційного періоду. Європейські профспілки впевнено наголошують, що політика жорсткої економії, на якій наполягають МВФ, ЄС та ЄЦБ, буде великою помилкою, що призведе до подальшої рецесії та дестабілізації ситуації в Україні, як на Заході, так і на Сході. 

• Соціальний діалог з профспілками і роботодавцями, а також з громадськістю є складовою частиною сталих, легітимних економічних реформ. Він зможе допомогти переконати людей у тому, що майбутні результати варті їхніх теперішніх зусиль і жертв. Запорукою цьому міжнародні та європейські трудові й соціальні стандарти, підкріплені  практичним досвідом попередніх трансформацій у країнах Східної Європи, у тому числі й членах ЄС.

• Ефективні й доступні державні послуги – найкращий захист проти перетворення політичної революції у соціальний вибух. Зовнішній пакет фінансової допомоги має бути спрямований на підтримку пріоритетних державних послуг та довгострокових фінансово-економічні реформ.

5. Європейські та міжнародні профспілки висловлюють цілковиту солідарність із профспілками та трудящими України. Вони надаватимуть повну підтримку організація-членам у цей складний час, щоб посилити їхній внесок у відновлення та розбудову такої системи трудових відносин та соціальної політики, на яку заслуговують і за яку боровся український народ. 

 

Просмотров: 757 | Добавил: union-free | Теги: ПРОФСОЮЗ, революция | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]