Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Октябрь » 23 » Заява Незалежної профспілки
22:31
Заява Незалежної профспілки

Заява Незалежної профспілки гірників України і Незалежної профспілки гірників Донбасу щодо боргів із соцвиплат

22.10.2013

Сьогодні розпочалася Рада голів Незалежної профспілки гірників України. На ній було піднято проблему заборгованості із соцвиплат. Наводимо текст спільної заяви Незалежної профспілки гірників України і Незалежної профспілки гірників Донбасу з цього  приводу:


"Останнім часом з усіх регіонів України надходять повідомлення про затримки регресних виплат, лікарняних, допомоги по вагітності і пологах та інших соціальних гарантій. Лідерам незалежних шахтарських профспілок на їхні запити на місцях пояснюють це проблемами з держказначейством, яке чомусь віднесло перерахування із фондів соціального страхування до незахищених статей бюджету. Зараз по Україні сума заборгованих соціальних виплат досягла астрономічної цифри – 1 мільярд гривень.

Хочемо нагадати владоможцям і перш за все чиновникам із Держказначейства, що кошти фондів соціального страхування – недержавні, вони є особистими накопиченнями трудівників і роботодавців саме для забезпечення допомоги громадянам під час виникнення страхових випадків. Тому Держказначейство не має права користуватися цими коштами, як йому заманеться, а тим більш затримувати своєчасне їхнє перерахування підприємствам для оплати лікарняних, регресних та інших соціальних виплат.    

Звертаємося до Міністерства доходів і зборів України: докладіть усіх можливих зусиль для повернення людям грошей у найкоротший термін – до настання холодів, щоб вони мали змогу належним чином підготуватися до зимового сезону.

Наполегливо закликаємо не випробовувати терплячість доведеного до зубожіння народу у такий ганебний спосіб. Бо наслідки можуть бути катастрофічними: як для чинної влади, так і для майбутньої долі всієї країни".

Голова Незалежної профспілки

гірників України                                     Михайло ВОЛИНЕЦЬ

Голова Незалежної профспілки

гірників Донбасу                                     Микола ВОЛИНКО

Просмотров: 679 | Добавил: union-free | Теги: шахтарі, страйк, Заява Незалежної профспілки, Волинець | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]