Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Сентябрь » 21 » Заява Конфедерації вільних профспілок України заборгованості із зарплат та соціальних невиплат
09:04
Заява Конфедерації вільних профспілок України заборгованості із зарплат та соціальних невиплат
Заява Конфедерації вільних профспілок України заборгованості із зарплат та соціальних невиплат
17.09.2014

Конфедерація вільних профспілок України, усвідомлюючи всю складність ситуації, у якій зараз перебуває країна, вважає за необхідне закликати представників усіх гілок влади не залишати напризволяще співвітчизників, які в силу незалежних від них обставин опинилися в зоні проведення антитерористичної операції чи на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим. Переважна частина з них немає жодної провини ні перед законодавством України, ні перед власним сумлінням, і попри все вважає себе громадянами України. Але з незрозумілих причин склалася така ситуація, коли із червня не виплачується зарплата навіть у вугільній галузі, де гірники працювали, видобували вугілля й підтримували життєдіяльність шахт, зокрема на ДП «Первомайськвугілля», ДП «Луганськвугілля», ДП «Антрацит» та інших. А у липні і серпні її навіть не нараховували.

Попри те, що деякі шахти ДП «Первомайськвугілля» і ДП «Лисичанськвугілля» розташовані на звільнених територіях, за вказівкою Міністерства енергетики і вугільної промисловості, роботу з видобутку вугілля на них зупинено. Конфедерація вільних профспілок України розцінює такі дії як шкідливі.

Населенню, яке проживає в зоні АТО, не виплачується зарплата, пенсії, регресні виплати, соціальна допомога. Але майже у кожного ці виплати здійснювалися на банківські картки. Чому держава не перераховує виплати? Як жити цим людям? Їм навіть нема за що придбати найнеобхідніші продукти, вони не мають даху над головою, у них немає впевненості у завтрашньому дні.

З огляду на зазначене, Конфедерація вільних профспілок України, Незалежна профспілка гірників України, Вільна профспілка медичних працівників Україна, Вільна профспілка освіти і науки України, Вільна профспілка залізничників України вкрай стурбовані такою ситуацією і змушені нагадувати владі про її безпосередній обов’язок дбати про свій народ. Ми свідомі того, що за передвиборчими перегонами, у які втягнулися як політичні сили, так і посадовці усіх рівнів, жодних кроків, спрямованих на розв’язання соціальних проблем, не здійснюється. Тому й застерігаємо і водночас попереджаємо, що реакція громадянського суспільства на відверте ігнорування інтересів та прав людей найманої праці буде відповідною. Поки що зневірений люд змушений оббивати пороги високих кабінетів, однак терпець може увірватися досить швидко.

Інформуємо, що 24 вересня до Києва завітає численна група шахтарів, які втратили своє здоров’я на підприємствах вугледобувної промисловості. Делегації прибувають із Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Волинської, Львівської, Кіровоградської та інших областей.

КВПУ закликає чинну владу і всі політичні сили до соціального діалогу. Це краще, ніж вести розмову на підвищених тонах із розбурханим багатотисячним людом на вулицях та площах столиці та інших міст країни.



Голова Конфедерації

вільних профспілок України Михайло ВОЛИНЕЦЬ
Просмотров: 514 | Добавил: KAMENYAR | Теги: зарплата, квпу, шахтеры, протесты, волынец | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]