Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Сентябрь » 16 » ЗАЯВА Конфедерації вільних профспілок України щодо неприпустимості повернення громадян України до рабства
16:49
ЗАЯВА Конфедерації вільних профспілок України щодо неприпустимості повернення громадян України до рабства
08.09.2014

Уряд вчергове намагається розв’язати низку накопичених проблем за рахунок пересічних громадян. Яскравим свідченням цього є законопроект «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні». Документ розроблено в затишних кабінетах Міністерства фінансів України. Навіть побіжне ознайомлення з ним дає підстави заявити, що законопроект містить цілий ряд антисоціальних та антиконституційних норм, зокрема порушують ст. 22 Основного Закону та звужують права усіх верств населення.

Акцентуємо увагу лише на кількох новаціях. Пропонується збільшити норми навантаження учителям та керівникам гуртків з 18 до 20-22 годин на ставку, вихователям дошкільних навчальних закладів - із 30 до 36 годин. Такий крок може призвести до звільнення більш як 92 тис. вчителів та більш як 7 тис. вихователів.

Реалізація пропозицій про збільшення наповнюваності класів загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості призведе до закриття понад 1200 початкових шкіл та, щонайменше, 1500 шкіл першого-другого ступенів, що практично знищить села з малою чисельністю населення.

Також викликає щирий подив ініціатива забезпечувати безоплатними підручниками не всіх учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а лише окремі категорії.

Працівникам, зайнятим повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці (список №1), пропонується збільшити страховий стаж ще на 5 років та вихід на пенсію вже в 55 років. (І це при тому, що, скажімо, у шахтарів середній вік життя становить усього 54 роки.) Під цю категорію підпадають фахівці різних галузей промисловості зі шкідливими умовами праці.

Підставою для індексації пропонується вважати ситуацію, коли величина індексу споживчих цін перевищила 103%, а не, як зараз, 101%. Це при тому, що у країні статистичні дані завжди викривляються, реальний рівень інфляції штучно занижується, щоб не індексувати зарплати та соціальні виплати.

Виплати бюджетникам – надбавки, допомога на оздоровлення при наданні щорічної відпустки, щорічна грошова винагорода за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов'язків тощо – регулюватимуться «у ручному режимі» Кабміном.

Пропонується також вилучити ст. 44 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» про відрахування підприємствами, установами, організаціями не менш ніж 0,3% коштів первинним профспілковим організаціям на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу.

Фонд же соціального страхування з тимчасової втрати працездатності позбавляється можливості оплачувати послуги на оздоровлення та санаторно-курортне лікування застрахованих осіб, зокрема і дітей.

Скасовується також Закон «Про введення мораторію на ліквідацію та реорганізацію закладів охорони здоров’я».

А територіальні громади позбавляються права ухвалювати рішення про реорганізацію та ліквідацію загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів.

З огляду на зазначене, вважаємо за необхідне порадити чинним урядовцям замість спланованого наступу на права людей найманої праці зосередити свої зусилля і невичерпну енергію на застосуванні жорстких і невідкладних заходів щодо легалізації тіньового сектору економіки, боротьбі із ухилянням від сплати податків, збільшенні оподаткування багатіїв тощо. І тоді ефективність діяльності буде значно вагомішою і, головне, зрозумілішою простим людям.



Голова Конфедерації

вільних профспілок України Михайло ВОЛИНЕЦЬ
Просмотров: 582 | Добавил: KAMENYAR | Теги: Правительство, Закон, свободніе профсоюзі днепропетровска, Волинець | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]