Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2016 » Июль » 10 » У Києві відбувся масштабний марш протесту - "Європейським тарифам-європейські зарплати !"
09:46
У Києві відбувся масштабний марш протесту - "Європейським тарифам-європейські зарплати !"
У Києві 06.07.2016 року відбувся масштабний марш протесту

Кілька десятків тисяч профспілківців, з-поміж них і активісти Конфедерації вільних профспілок України, узяли участь у Всеукраїнському марші протесту проти підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги, що відбувся сьогодні у Києві.

Свою ходу протестувальники розпочали від парку Шевченка. Процесія, що рухалася правобічною частиною вулиць Володимирська, Б. Хмельницького, Хрещатик, Грушевського, розтягнулася на кілька кілометрів. Рух автотранспорту було дещо ускладнено біля Кабінету міністрів і парламенту. Упродовж усього шляху учасники акції скандували: «Ганьба!» та «Роботу! Зарплату! Гідне життя!»

Щодо необґрунтованих тарифів було зібрано 10 мільйонів підписів громадян з усіх регіонів України. Позиція профспілок, зокрема КВПУ, незмінна: медики, освітяни, інші бюджетники, та й працівники багатьох галузей, не кажучи про пенсіонерів, за нинішніми тарифами за комунальні послуги сплачувати не можуть. Серед інших вимог - підвищення мінімальної зарплати хоча б до 3 тисяч гривень.

Після невеличкого мітингу біля Кабміну представники профспілок вирушили на перемовини з урядовцями. Згодом прес-служба Прем’єр-міністра розповсюдила повідомлення такого змісту: «Зустріч Володимира Гройсмана та представників профспілок пройшла відверто і продуктивно. Про це заявив сам глава уряду на засіданні Кабміну. «Це була дуже відверта і продуктивна зустріч, під час якої ми розглянули стан справ у країні, зокрема обмінялися думками щодо вирішення найактуальніших проблем. Хочу сказати, що до Києва приїхали люди з різних регіонів України, щоб висловити свої погляди та думки, і зробили це не за наймом, а з власної волі...», - зазначив він.

А ось із законодавцями повноцінного діалогу не вийшло. Бо варто було маніфестантам заполонити майданчик перед парламентом, який офіційно йменується площею Конституції, як Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про закриття ранкового засідання (і це о 10.30!), власне як і усього робочого дня. Щоправда, кілька народних обранців, скориставшись нагодою, таки виступили перед багатотисячним людом. Не бракувало й інших промовців. Зокрема голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець у своєму виступі звернув увагу на те, що за останніх два роки Київ не бачив такого потужного і консолідованого виступу невдоволених злиденним життям. А ще він звернув увагу на те, що значну частину протестувальників становлять жінки. І згадав, що саме представниці прекрасної статі кілька років тому вдалися до неординарного кроку: фактично заблокували роботу шахти, не даючи змоги своїм чоловікам спуститися у вибій, вимагаючи, аби адміністрація погасила тим заробітну плату. «Зараз гірникам також не виплачують заробітну плату. І вони змушують оголошувати голодування, зокрема до такої кардинальної форми протесту вдалися гірники шахти 1/3 «Новогродівська» ДП «Селидіввугілля», - зазначив Михайло Волинець. І додав: - Сьогоднішня акція – це лише попередження для нинішньої влади. За нею послідують інші – значно масштабніші. Якщо вимоги будуть вкотре проігноровані».

Протест профспілок у Києві підтримали Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) та Європейська конфедерація профспілок (ЄКП).

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив Михайло Волинець і опублікував лист від міжнародних профспілок.

«Замість налагодження діалогу з профспілками, уряд, в черговий раз, поставив економічний тягар на плечі українських громадян. Це у подальшому лише сприятиме зубожінню українського народу, що може призвести до соціальної напруженості», – написав Михайло Волинець.

по материалам : http://kvpu.org.ua/uk/news/6/1464-ukyievividbuvsiamasshtabnyimarshprotestu
Просмотров: 517 | Добавил: KAMENYAR | Теги: зарплата, Тарифы, всеукраинский марш протеста, Киев | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]