Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Май » 30 » У Дніпропетровську колишні робітники заводу пікетували ОДА, вимагаючи захистити їхні права
06:54
У Дніпропетровську колишні робітники заводу пікетували ОДА, вимагаючи захистити їхні права
29.05.2014
У Дніпропетровську колишні робітники заводу пікетували ОДА, вимагаючи захистити їхні права
Колишні робітники заводу «Дніпропрес», який перебуває у стані ліквідації через банкрутство, пікетували Дніпропетровську облдержадміністрацію, протестуючи проти свого звільнення з підприємства й неповернення зарплатних боргів.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в руках вони тримали плакат з написом «Якщо не виконуються рішення судів, то навіщо суди, закони, президент?». Зворотній бік плаката пікетувальники заклеїли копіями своїх звернень до влади й судових рішень щодо своєї справи, які так і не були виконані.

За словами керівника незалежного профспілкового комітету підприємства Олексія Символокова, три роки тому, незадовго до банкрутства заводу, з підприємства звільнили сімох найактивніших робітників, членів незалежної профспілки. Як зазначає Символоков, людей звільнили незаконно – без погодження з профспілковим комітетом. Він заявляє: це сталось через те, що ці працівники були ініціаторами подання до прокуратури, в якому скаржились на дії адміністрації заводу й на знищення унікального виробничого обладнання.

«Ми зверталися до судів і в даний момент у нас є рішення судів, які визнали звільнення незаконними. Ці рішення набули чинності й повинні бути виконані, відповідно до Конституції України. Рішення не виконується вже два роки. Ми хочемо, щоб нова влада розібралася в цьому питанні», – зазначив Символоков.

Крім того, за його словами, підприємство заборгувало сімом звільненим близько 500 тисяч гривень заробітної плати. Робітники звернулися до керівництва облдержадміністрації з проханням втрутитися в ситуацію й захистити їхні права.

Радник голови облдержадміністрації Віктор Сергєєв, вийшовши до пікетувальників, запевнив, що влада бере це питання на контроль.

«Ми вже з’ясували, що є семеро постраждалих, рішення судів щодо яких не виконується. Мова йде про робітників підприємства «Завод «Дніпропрес», який ліквідовується. Зараз існує й успішно діє підприємство «Науково-виробниче об’єднання «Дніпропрес», яке частково розташоване на майданчиках того, ліквідованого підприємства. Чи є воно 100% правонаступником чи не є, це ми зараз з’ясуємо. Принаймні сьогодні чітко зафіксовані вимоги колективу, будуть підключені компетентні фахівці облдержадміністрації», – сказав Віктор Сергєєв.

Завод «Дніпропрес» був єдиним в Україні машинобудівним підприємством, що спеціалізувалось на розробці й виробництві важкого гідропресового устаткування.
Радіо Свобода © 2014 RFE/RL, Inc. | Всі права застережені.

http://www.radiosvoboda.org/articleprintview/25403254.html
Просмотров: 514 | Добавил: KAMENYAR | Теги: Коломойский, днепропресс, независимый профсоюз | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]