Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Октябрь » 16 » У Білорусі лідери незалежних профспілок голодують на знак протесту
07:17
У Білорусі лідери незалежних профспілок голодують на знак протесту
15.10.2013

Лідер Білоруського конгресу демократичних профспілок (БКДП ) Олександр Ярошук звернувся до Міністра праці та соціального захисту Республіки Білорусь Маріанні Щоткіної у зв'язку з початком   голодування лідерів незалежної профспілки Мозирського НПЗ Юрія Швеця та Василя Альховського. У своєму зверненні Олександр Ярошук вимагає екстреного скликання засідання Ради з питань удосконалення законодавства у соціально-трудовій сфері при Міністерстві праці та соціального захисту із запрошенням адміністрації підприємства та керівництва незалежної профспілки для негайного  припинення дискримінації організації та розправи над його членами.


14 жовтня  голова Незалежної профспілки ВАТ «Мозирський НПЗ» Юрій Швець та його заступник Василь Альховский оголосили триденне голодування. Профспілкові лідери пішли на цей відчайдушний крок у зв'язку з тим, що з 2008 року й до нині  з боку керівництва підприємства щодо незалежної профспілки та її членів відбувається безперервний тиск. Також профспілківців переслідують, дискримінують, а їх конституційні, трудові та громадянські права порушуються.

 А нещодавно  адміністрація підприємства звільнила відразу п'ятьох членів незалежної профспілки - працівників проектно-конструкторського відділу (Геннадія та Тетяну Бобровнікових, Володимира Ключникова, Олексія Єрмака та Івана Шабана).  На цих працівників за навмисне сфабрикованими звинуваченнями були накладені численні стягнення, які стали підставою для не продовження з ними строкових трудових  контрактів. У незалежній профспілці впевнені, що стягнення, накладені на цих працівників, жодним чином не відповідають тяжкості порушень, а також суперечать нормам Трудового Кодексу РБ.

Юрій Швець та Василь Альховський вимагають припинити протизаконні дії  щодо членів незалежної профспілки Мозирського НПЗ. Вони наполягають на проведенні повного і об'єктивного розслідування обставин звільнень незалежних профспілківців із залученням компетентних незалежних фахівців. Профспілкові лідери хочуть скасування винесених їм дисциплінарних стягнень та продовження трудових відносин на умовах, передбачених законодавством країни і локальними нормативними актами, які  діють на підприємстві. У разі , якщо висунуті вимоги не будуть виконані, Юрій Швець та Василь Альховський мають намір оголосити безстрокове голодування.

Конфлікт, що виник між адміністрацією та незалежною профспілкою ВАТ «Мозирський НПЗ» через  дискримінацію членів незалежної профспілки може мати непередбачувані  наслідки. Щоб не доводити справу до критичної межі, лідер БКДП вимагає екстрено скликати Раду щодо вдосконалення законодавства у соціально - трудовій сфері при Міністерстві праці та соціального захисту (створеного урядом як інструмент виконання рекомендацій МОП з відновлення прав трудящих та профспілок) із запрошенням адміністрації підприємства та керівництва незалежної профспілки і негайно вжити заходів щодо вирішення ситуації.

У зв'язку з тим, що тиск і дискримінація членів незалежних профспілок стали повсякденною практикою на низці підприємств,  Олександр Ярошук вважає  необхідним запросити на засідання Ради, крім генерального директора ВАТ «Мозирський НПЗ» Анатолія Купріянова, також генерального директора РУПП «Граніт» м. Мікашевичі Едуарда Гаврілковича та директора РУП «Бобруйський завод тракторних деталей і агрегатів» Олександра Аграновича. На цих підприємствах у відкритій формі здійснюються масові розправи над членами незалежної і вільної профспілки та звільнення багатьох працівників за відмову припинити членство у організації.

Більше інформації: БКДП

Просмотров: 632 | Добавил: union-free | Теги: Протест, голодовка, Белорусь, независимые профсоюзы, давление на профсоюзы | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]