Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Октябрь » 2 » Шахтарі-інваліди та активісти НПГУ пікетували Кабмін
22:42
Шахтарі-інваліди та активісти НПГУ пікетували Кабмін
Шахтарі-інваліди та активісти НПГУ пікетували Кабмін
02.10.2014
Сотні активістів Незалежної профспілки гірників України та шахтарів-інвалідів і з Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської та Волинської областей пікетували будівлю Кабінету міністрів.

У руках вони тримали плакати «Денісова, припини корупцію», «Яценюка в шахту», «Час люстрації настав» та інші. Також вони принесли шахтарські каски, на які приліпили знімки Прем'єр-міністра, міністра фінансів, міністра енергетики та вугільної промисловості, директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Гірники заявляють, що не хочуть повернення у 90-ті роки, коли заборгованість по заробітній платі становила від чотирьох місяців до року, що змушувало їх влаштовувати піші походи до столиці. Але ситуація майже двадцятирічної давнини може повторитися, якщо посадовці вже найближчим часом не візьмуться за її владнання. Адже на деяких шахтах (зокрема ДП «Первомайськвугілля») гірникам не виплатили зарплатню ще за червень. Не краща ситуація і на копальнях державних підприємств «Луганськвугілля», «Артемвугілля», «Орджонікідзевугілля», «Сніжнеантрацит», «Торезантрацит», «Донбасантрацит», «Антрацит», де заборгованість бере свій початок із липня місяця.

«Не може не турбувати шахтарів і те, що керівництво Міністерства енергетики і вугільної промисловості виношує сумнівні плани про закриття або ж переведення на суху консервацію цілого ряду копалень, - заявив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець. - І це в той час, коли напередодні опалювального сезону в Україні катастрофічно бракує вугілля, і його вже закуповують за кругленьку суму в Південно-Африканській Республіці, Австралії і навіть у Російській Федерації, до якої увесь цивілізований світ застосовує економічні та фінансові санкції».

Щирий подив викликає і те, що очільники профільного міністерства дають усні вказівки керівникам державних підприємств зупинити видобуток вугілля на окремих шахтах, а лиш відкачувати на них воду.

Занепокоєні гірники і тим, що вітчизняні металурги і енергетики досі не розрахувалися з ними за давно вже спалене вугілля.

Відтак у активістів Незалежної профспілки гірників України наболілих питань, які потребують нагального вирішення, накопичилося чимало, і вони сподіваються, що урядовці долучаться до їх розв’язання.

Не менше проблем і у шахтарів-інвалідів, які попри серйозні складнощі із здоров’ям зуміли прибути до столиці із надією, що їх голос буде почуто на найвищих владних щаблях. Вони ініціюють проведення аудиторської перевірки Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань. А також вимагають перерахунку щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та інвалідам праці.

А ще рішуче виступають проти поданого до Верховної Ради урядового законопроекту «Про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці» (та його цілковитої копії - законопроекту «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» авторства народного депутата О.Шевчука), який передбачає позбавлення потерпілого на виробництві одного з видів соціального страхування, зобов’язуючи обирати лише один вид допомоги: або пенсію, або «регрес» (щомісячну виплату по нещасному випадку та професійному захворюванню).

Серед тих, у кого хочуть відібрати соціальні виплати, є люди, які втратили на виробництві руки і ноги, а також ті, хто назавжди прикуті до ліжка та потребують особливих умов догляду та дорогих ліків. І усіх їх хочуть позбавити засобів існування.

Звісно, миритися з усім названим не можна, тому шахтарі-інваліди та активісти Незалежної профспілки гірників України й вийшли на пікетування, сподіваючись, що до їхніх справедливих вимог влада таки дослухається.
Просмотров: 753 | Добавил: KAMENYAR | Теги: шахтеры, Протест, инвалиды, зарплата, яценюк, Символоков, волынец, свободные профсоюзы днепропетровска | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]