Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Сентябрь » 22 » Шахтарі-інваліди Дніпропетровщини протестують проти соціально несправедливого законопроекту
17:17
Шахтарі-інваліди Дніпропетровщини протестують проти соціально несправедливого законопроекту
Шахтарі-інваліди Дніпропетровщини протестують проти соціально несправедливого законопроекту
22.09.2014
Сьогодні зранку пройшли мітинги шахтарів-інвалідів у низці міст Західного Донбасу. До протесту людей спонукало внесення урядом на розгляд Верховної Ради України законопроекту №5080 «Про реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці».
Ініціювали мітинги профспілкові організації обласного об’єднання НПГУ Західного Донбасу у Павлограді, Марганці, Першотравенську, Тернівці. Протестувальники вимагати відкликати поданий Кабінетом Міністрів України на розгляд Верховної Ради законопроект «Про реформування загальнообов'язковогодержавного соціального страхування та легалізацію фонду оплати праці», бо вважають його соціально несправедливим. Наприклад, згідно з його положеннями, шахтарі-регресники, якімають право на призначення страхової виплати на підставі втрати працездатності та пенсії за віком, змушені будуть обирати лише одну соціальну виплату. А серед застрахованих є й особи без ніг, без рук, а найстрашніше – серед них є ті, хто назавжди прикуті до ліжка та потребують особливих умов догляду і дорогих ліків.
Крім того протестувальники висунули ще дві вимоги:провести аудиторську перевірку в оцінці фінансового стану Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України з початку утворення Фонду по сьогоднішній день і зробити перерахунок щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та інвалідам праці за нинішній рік, починаючи з 1 березня 2014 року. Також вони оголосили про намір провести 2 жовтня акцію протесту у Києві біля стін Кабінету Міністрів України.
Слід зазначити, що акції у містах Дніпропетровщини були велелюдними. Голова ППО НПГУ при ФССНВУ в м. Марганець Віктор Шандалін повідомив, що у сквері біля пам’ятника Шевченку відбулися загальні профспілкові збори первинки та мітинг за участю 250 осіб. А як розповів заступник голови Обласного об’єднання НПГУ Західного Донбасу та голова профспілкової організації НПГУ при відділенні Фонду соціального страхування від нещасних випадків і профзахворювань на виробництві (ФССНВУ) м. Павлограда Микола Житник, у мітингу біля Павлоградської міськради взяли участь 1800 осіб. Павлоградців підтримали й шахтарі-інваліди, котрі приїхали з Донецька та Кіровоградської області.
Просмотров: 621 | Добавил: KAMENYAR | Теги: регресы, НПГУ, шахтеры, Протест, Профсоюзы, инвалиды | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]