Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Февраль » 20 » Резолюція Ради Конфедерації Вільних профспілок України
08:09
Резолюція Ради Конфедерації Вільних профспілок України

Резолюція Ради Конфедерації Вільних профспілок України

18.02.2014


 У зв’язку із втратою системного державного контролю за станом економіки в Україні, гостро стало питання недопущення соціального занепаду українських сімей. Зростання цін, викликане різким зростанням інфляції, на 10% збіднило кожну працюючу людину в Україні. Таким чином виникла необхідність активізації дій членських організацій  КВПУ, об’єднання спільних зусиль з метою недопущення подальшого розвитку кризових процесів по всіх регіонах України та зниження життєвого рівня населення. Особливо небезпечним є те, що все це відбувається  на фоні подій, спрямованих на розкол у державі.

Перші шість тижнів роботи в межах нового бюджету України на 2014 рік продемонстрували небезпечні «відхилення» від закладених показників курсу національної валюти, згідно яких можна вже сьогодні прогнозувати дефіцит Бюджету у майбутньому (через кілька місяців), який спровокує соціальні ризики та невиконання в цілому Закону України «Про Державний бюджет на 2014р.».

 В червні 2011 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи», який призвів до того,  шо  нові умови пенсійного забезпечення спричинили зубожіння громадян.

 Тисячі громадян позбавлені права одержувати мінімальну пенсію, оскільки не мають підвищеного страхового стажу за новими умовами для призначення пенсій; жінки змушені продовжувати працювати більше на 5 років або поповнювати лави безробітних. Також до цього часу не вирішено питання забезпечення збалансованості Пенсійного фонду України та повноцінного впровадження багаторівневої пенсійної системи в України. Дефіцит бюджету Пенсійного фонду збільшується щорічно, зокрема  в  Державному бюджеті на 2014 рік дотація на виплату пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за різними пенсійними програмами передбачена у розмірі 65 млрд. грн.

 

Враховуючи вищезазначене Рада  КВПУ:

1. З метою збереження цілісності держави, закликає до міжконфесійної стриманості, додержання конституційних прав на свободу совісті та віросповідання.

2. Вимагає від Верховної Ради України терміново внести  зміни до Закону України «Про державний бюджет на 2014 рік»  та передбачити у ньому антикризову програму, у зв’язку із зниженням економічних показників, викликаних різким стрибком інфляції.

3. Вимагає від Верховної Ради України  скасувати Закон України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» та відновити  положення пенсійного законодавства, що діяли до прийняття цього закону.

 17 лютого 2014р.                                                             м. Харків

Просмотров: 565 | Добавил: union-free | Теги: Рада КВПУ | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]