Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Октябрь » 24 » Рада Конфедерації вільних профспілок України
09:26
Рада Конфедерації вільних профспілок України

23.10.13 відбулася Рада Конфедерації вільних профспілок України. У Києві зібралися голови галузевих і регіональних профспілок, що входять до складу КВПУ. На порядку денному зібрання - виклики, що сьогодні стоять перед незалежним профспілковим рухом, й шляхи їх подолання.


В. Коломієць, М. Волинець, А. Акімочкін

Голова КВПУ Михайло Волинець, котрий виступив перед учасниками ради, щонайперше звернув увагу на скрутне становище людей найманої праці в Україні, й на те, що перешкоджає незалежним профспілкам відстоювати права трудящих. Не оминув і таку проблему, як заборгованість із соціальних виплат, яка зараз становить близько 1 млрд грн. Скажімо, працівники, котрі занедужали й змушені були лікуватися, по 2-3 місяці не можуть отримати лікарняні виплати.

 «Ці виплати віднесли до незахищених статей: хочуть виплачують, хочуть – ні, – сказав Михайло Волинець. – А це ж не державні кошти, а відрахування з наших чесно зароблених грошей! Якщо зараз допустили таку заборгованість із соцвиплат, то можна очікувати, що завтра не виплачуватимуть зарплати. Стає зрозуміло, що у держави не вистачає грошей.  Так, Україна не отримує кредитів  та  інвестицій з-за кордону. Цього року чисті надходження інвестицій склали 300 млн грн., тоді коли за аналогічний період минулого року  – 3 млрд грн. У нас зупиняється виробництво, і це спричинено низкою факторів, серед яких – світова економічна криза, складне економічне й політичне становище в країні».

Ситуацію зі страховими виплатами прокоментував заступник міністра соціальної політики В’ячеслав Коломієць. Він запевнив учасників засідання, що його відомство здійснює низку заходів, щоб ліквідувати ці негаразди.

«Певні проблеми є і це не секрет, - погодився В’ячеслав Коломієць. – Для їх вирішення щоденно проводиться моніторинг здійснення виплат застрахованим особам та фінансування органами Державної казначейської служби платежів фондів соціального страхування. Директорам виконавчих дирекцій фондів доручено встановити жорсткий контроль за повнотою та своєчасністю цих виплат. Щотижня стан роботи з органами казначейства обговорюють на нараді. За дорученням Мінсоцполітики, фонди соцстраху склали плани стосовно виплат коштів державним казначейством».

Водночас В’ячеслав Коломієць запевнив, що покращується ситуація на ринку праці, зокрема, безробіття знизилося з 7,8% до 7,5%. Що стосується заборгованості з виплати зарплат, то, за його словами, вона склала 1 млрд грн. Міністерство вживає заходи для покращення ситуації з оплатою праці, спираючись на реальні можливості держави. Приблизно половину цих боргів зафіксовано на підприємствах-банкрутах, і боротися за їх виплату складно.

Голови незалежних профспілок з болем констатували, що людям затримують зарплати, підприємства банкрутують, робочі місця скорочуються. Працівники не можуть сподіватися на допомогу у скрутну хвилину, коли хтось з них захворів або втратив роботу. Як зауважив голова профспілки бортпровідників «АероСвіту» Венамін Тимошенко, працівники авіакомпанії отримують по 800 грн. допомоги по безробіттю, хоча регулярно сплачували чималі внески у фонди соціального страхування.


Рада голів КВПУ з огляду на ситуацію в країні із соцвиплатами, підтримала заяву Незалежної профспілки гірників України і Незалежної профспілки гірників Донбасу та можливість пікетування Кабінету міністрів, Міністерства доходів і зборів, Державного казначейства та усіх трьох фондів соціального страхування.

Рада Конфедерації вільних профспілок України
Просмотров: 544 | Добавил: union-free | Теги: Рада Конфедерації вільних профспіло | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]