Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Февраль » 22 » Профспілківець Олександр Царенко врятувався
04:28
Профспілківець Олександр Царенко врятувався

Профспілківець Олександр Царенко врятувався

21.02.2014

Одним із тих щасливців, кому вдалося вирватися із вогняної пастки в Будинку профспілок України, виявився голова первинної профспілкової організації Вільної профспілки підприємців України Могилів-Подільського торговельного майданчика (Вінницька обл.) Олександр Царенко.

 


 

Олександр – колишній афганець, на Майдані перебуває з 22 листопада. Коли в Будинку профспілок  розпочалася пожежа, перебував  між шостим і сьомим поверхами.

«Спочатку снайпери висвітлювали з дахів ліхтарем, - розповідає  46-річний Олександр Царенко. – А потім у вікна почали залітати фугасні гранати, вибуховою хвилею мене відкинуло до стіни. Одна із куль, пущених снайпером, прострелила мені каску».

Царенко розповів, як у нього на руках помер міцної статури чолов’яга, який устиг сказати, що він зі Львова. Передсмертна записка залишилася в обгорілому бушлаті. Ще одного мітингувальника профспілківцю, на той час уже пораненому, вдалося врятувати, витягнувши того із полум’я. Сам Олександр зазнав серйозних опіків. Коли він вибрався із палаючої будівлі, його одразу ж до Михайлівського собору, де його перебинтували і надали первинну медичну допомогу.

Героєм Олександр Царенко себе не вважає, і найбільше бідкається, що згубив ключі від автомобіля.

Просмотров: 582 | Добавил: union-free | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]