Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Ноябрь » 19 » Профспілки попросили МКП надіслати місію в Україну
18:22
Профспілки попросили МКП надіслати місію в Україну
Профспілки попросили МКП надіслати місію в Україну
19.11.2014

Українські профспілки звернулися до Міжнародної конфедерації профспілок з проханням надіслати місію в Україну для детальнішого ознайомлення зі станом профспілкового руху в країні та вироблення плану надання практичної допомоги. Також вони запросили в Україну генерального секретаря МКП Шаран Барроу.
У своєму листі до генерального секретаря МКП Шаран Барроу профспілки пояснюють, що нині Україна переживає важкі часи. Хибна економічна та несправедлива соціальна політика попередньої влади призвела до спаду виробництва, зростання безробіття і зниження рівня життя трудящих, стала каталізатором суспільних протестів, які переросли у революцію Гідності. Водночас профспілківці нагадали, що українці повстали проти авторитарного режиму, корупції, беззаконня та злиднів, й вибороли право на запровадження в Україні демократичних змін, європейських цінностей та забезпечення гідного життя.

Профспілки акцентують увагу на тому, що нова влада поки що не виправдовує надій і сподівань українських громадян.

«Україна вже багато років демонструє низький рівень виконання раніше підписаних і ратифікованих документів, зокрема, положень Європейської соціальної хартії та Конвенцій МОП, а також рішень Європейського суду з прав людини. У зв’язку з цим потрібно буде докласти чимало зусиль, щоб з підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС стан речей суттєво змінився, мається на увазі були реалізовані положення Угоди стосовно реформи економіки, самоврядування, судової та наглядової систем, трансформації інших інституційних механізмів, а також ухваленні відповідні нові законодавчі та підзаконні акти», – йдеться у листі.

Українські профспілківці зазначають, що владні структури продовжують наступ на права трудящих, хоч і декларують необхідність розбудови демократичної європейської держави.

«Тривогу профспілок викликає задеклароване реформування трудового законодавства, яке зводиться до запровадження переважно гнучкої зайнятості як однієї з найважливіших структурних характеристик ринку праці України, що не здатне підтримати сталий розвиток. Проект нового Трудового кодексу в умовах оголошеної наймасштабнішої приватизації фактично спрямований на обмеження прав працівників, а не на створення нових та збереження існуючих робочих місць. Цілеспрямовано ведеться робота по одержавленню соціального страхування, що загрожує втратою захисту працівників у випадку настання хвороби, травми на виробництві чи безробіття. Системно звужується сфера соціального діалогу, значна частина профспілок фактично позбавлена основоположного права на ведення колективних переговорів з питань оплати праці, зайнятості та безпеки праці», – пояснюється у зверненні.

У листі також повідомляється, що проблем додала й російська військова агресія, яка призвела до окупації Криму і частини Донецької та Луганської областей, величезних економічних втрат і людських жертв.

«Україна опинилася перед новими, досі не баченими викликами – сотні тисяч переселенців, вщент зруйновані промислові підприємства, шахти, школи, лікарні, шляхи сполучення, житлові будинки та населені пункти. Українські профспілки опинилися у дуже складній і багато в чому непередбачуваній ситуації. З одного боку – ми виступаємо за якнайскоріше проведення економічних і політичних реформ, а з іншого – не можемо допустити, щоб вони здійснювалися за рахунок погіршення і так непростого становища найманих працівників та незаможних верств населення. В умовах фактичної війни профспілки України стрімко втрачають своїх членів як внаслідок бойових дій, так і їх мобілізації до лав української армії», – констатують профспілки.
Просмотров: 590 | Добавил: KAMENYAR | Теги: Україна, шарон бароу, ПРОФСОЮЗ, ВІЛЬНІ ПРОФСПІЛКИ, Донбасс нелегальный, війна | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]