Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Март » 28 » Представники місії МВФ зустрілися з профспілками 26.03.2014 Практично в останній день свого досить тривалого перебування в Україні представн
20:12
Представники місії МВФ зустрілися з профспілками 26.03.2014 Практично в останній день свого досить тривалого перебування в Україні представн

Представники місії МВФ зустрілися з профспілками

 

26.03.2014

 

Практично в останній день свого досить тривалого перебування в Україні представники місії МВФ нарешті знайшли час, аби поспілкуватися та вислухати думки виразників інтересів трудящих – профспілок. Участь у розмові взяли й члени Конфедерації вільних профспілок України на чолі з головою Михайлом Волинцем. 

 


 

 

Незважаючи на запевнення спочатку постійного представника МВФ в Україні Жерома Ваше, а згодом і керівника місії МВФ Ніколая Георгієва, що їх цікавить думка профспілок про нинішню ситуацію в Україні та їхні пропозиції по виходу з глибокої економічної кризи, на жаль, одразу стало зрозумілим, що все уже вирішено й погоджено з урядом, а ця зустріч – проста формальність. Така думка в ході бесіди ще більш усталилася, бо представники МВФ фактично не зреагували на серйозні зауваження й застороги, приміром, лідера незалежних профспілок Михайла Волинця про те, що погіршення соціальних стандартів, які й так найнижчі в Європі, неминуче призведе до подальшої дестабілізації ситуації на Сході й Півдні України, де й так зараз досить неспокійно.

Та й на посилання практично всіх присутніх профспілківців, що українців на Майдан вивели перш за все нестерпні умови життя – безправність, безробіття, низькі зарплати, стипендії, пенсії, відсутність впевненості у завтрашньому дні – представники місії МВФ теж не звернули уваги. Як і на те, що наша держава зараз перебуває у стані війни з віроломним агресором, котрий напав на Україну і вже загарбав частину її території, а країни Заходу, які гарантували недоторканість наших кордонів, не зупинили його, фактично не виконавши взятих на себе у 1994 році будапештських зобов’язань. Керівник місії МВФ намагався переконати присутніх у тому, що в Україні просто необхідно заморозити зарплати і пенсії, при цьому підвищивши тарифи на енергоносії та житлокомунпослуги, бо вони, мовляв, у нас значно нижчі, ніж у сусідів. І хоча профспілківці, зокрема, й голова КВПУ Михайло Волинець, підкреслювали, що Україні зараз кредити вкрай необхідні, але умовами їхнього надання не може бути зниження соціальних стандартів та погіршення життя населення. Представники профспілок почали аргументовано доводити та на прикладах показувати інші шляхи наповнення бюджету, зокрема, завдяки справжній боротьбі з корупцією та виведенням економіки з тіні. Проте пан Георгієв з колегами не стали дослухатися до цих зауважень, й одразу залишили зустріч, пославшись на брак часу. А шкода, бо заплановані урядом і погоджені з МВФ реформи за рахунок людей, навряд чи зможуть втілитись у життя, бо й нові вітчизняні високопосадовці, і закордонні місіонери не врахували однієї обставини – український народ за останні чотири місяці суттєво змінився. Він тепер нікому не дозволить щось вирішувати за себе, бо не для цього виходив на Майдан. Та й КВПУ не сидітиме, склавши руки. Вона уже звернулася до Міжнародної конфедерації профспілок та інших світових інституцій, аби не допустити погіршення життєвих стандартів в Україні та й сама усе зробить для того, щоб цього не допустити.                    

 

Просмотров: 481 | Добавил: union-free | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]