Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Сентябрь » 22 » Об’єднати зусилля проти ТКУ
10:01
Об’єднати зусилля проти ТКУ

http://kvpu.org.ua/uk/
19.09.2013

У Києві 12-13 вересня відбулася субрегіональна зустріч членських організацій Глобальної профспілки IndustriALLкраїн СНД. На неї зібралися голови та їхні заступники понад 50 організацій із одинадцяти пострадянських країн, які є членами IndustriALL. Це перша така представницька зустріч профспілкових лідерів країн СНД з часу створення Глобальної профспілки у червні минулого року.


Як розповів перший заступник голови Незалежної профспілки гірників України Анатолій Акімочкін, велику увагу учасники зустрічі приділили проблемам у налагодженні соціального діалогу, що майже для всіх профспілок на пострадянському просторі є доволі непростими й нагальними. Практично у всіх новостворених країнах роботодавці займають домінуючу позицію, тому профспілки мають чимало проблем уже під час переговорного процесу. Непростою є ситуація й з укладенням колективних договорів, галузевих та генеральних угод. Приміром, в Україні переговори з укладення нової Генеральної угоди зайшли у глухий кут. Подібна ситуація, за словами Анатолія Акімочкіна, із галузевою, де пункти, що стосуються заробітної плати гірників, фактично блокуються роботодавцями. Про все це перший заступник голови НПГУ розповів на зустрічі, наголосивши: якщо зараз буде ухвалений ще й Трудовий кодекс у нинішній його редакції, про соціальний діалог в Україні можна буде взагалі забути. Анатолій Акімочкін справедливо вважає, що перед серйозною загрозою наступу на права профспілок і найманих працівників, яку несе з собою оприлюднений проект Трудового кодексу, всі українські профспілки мають об’єднати зусилля, аби не допустити його ухвалення.

З доповіддю «Стійка промислова політика» перед учасниками виступив представник IndustriALL Дженні Холдкрофт. Після обговорення вирішено продовжити дискусію з цього питання, щоб у подальшому ухвалити остаточний документ.

Регіональний представник Глобальної профспілки у країнах СНД Вадим Борисов відзвітував про діяльність очолюваного ним московського офісу, пропозиції членських організацій по підвищенню ефективності спільних дій на теренах колишнього СРСР.

За пропозицією членських організацій IndustriALL із Нідерландів, Польщі та Литви вирішено вивчити ситуацію із перешкоджанням діяльності незалежних профспілок у Білорусі і вжити заходів для захисту їхніх прав.

Участь у київській зустрічі та дискусіях на ній взяв генеральний секретар Глобальної профспілки IndustriALL Юркі Райна.     

Просмотров: 652 | Добавил: union-free | Теги: трудовой кодекс | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 union-free  
0
а когда рассмотрят "ситуацію із перешкоджанням діяльності незалежних профспілок" в Украине? примеров тьма, это уже и не случаи, а система

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]