Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Февраль » 20 » Незалежні профспілки пікетували Харківську ОДА (ФОТО, ВІДЕО)
07:40
Незалежні профспілки пікетували Харківську ОДА (ФОТО, ВІДЕО)

Незалежні профспілки пікетували Харківську ОДА (ФОТО)

18.02.2014

Учора після завершення виїзного засідання Ради Конфедерації вільних профспілок України відбулася акція протесту біля стін Харківської обласної держадміністрації. Лідери та активісти незалежних профспілок, у першу чергу, вимагали виплати заборгованих зарплат та подолання безробіття в регіоні та в цілому в Україні.


 

Протестувальники тримали в руках плакати: «Ні скороченню робочих місць!», «Незалежні профспілки за підвищення соціальних гарантій», «Європейський соціальний захист», «Наша вимога – гідна зарплата!».


На акції виступили голова КВПУ Михайло Волинець,  голова первинної профспілкової організації Незалежної профспілки гірників України шахтарів-інвалідів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, заступник голови Обласного об’єднання НПГУ Західного Донбасу Микола Житник, голова Вільної профспілки медичних працівників України Олег Панасенко, заступник голови Вільної профспілки освіти і науки України Тамара Захарченко, голова Вільної профспілки підприємців України Валентина Коробка та ін.

Як наголосив Михайло Волинець, незалежні профспілки вимагають погашення заборгованості з виплати зарплат, забезпечення громадян гідною працею як у Харківській області, так і по всій Україні.


«Згідно з офіційною статистикою, у країні заборгованість з виплати зарплат складає 800 млн грн, але насправді це не так, – сказав голова КВПУ. – Реальний борг складає більше 2,5 млрд грн. Навіть за офіційними даними, Харківська область займає третє місце по заборгованості з зарплат. Для прикладу можна взяти той же Харківський приладобудівний заводі імені Т.Г. Шевченка. Там через заборгованість із зарплати, яка тягнеться ще з 2010 року і у 2013-му становила 27 млн грн, звільнилося близько половини співробітників. Нині на підприємстві залишилося 380 осіб, хоча ще наприкінці 2013 р. налічувалося 750 працівників. Не набагато краще становище і на інших підприємствах міста і області, як і країни загалом. Як центральна, так і місцева влада повинні брати під контроль ситуацію і негайно вживати необхідні заходи». 


Просмотров: 581 | Добавил: union-free | Теги: Рада Конфедерації вільних профспіло | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Злостный Вальцовщик  
0
не, ну надо же и наши там же отсвечивают, блин..! нет надо решительно добиваться увольнения по статье с работы, судиться и ездить по профсоюзным акциям политикой заниматься, а то рукопашные схватки с мастерами и начальниками цехов в районе боевых прокатных станов известности как-то не несут..!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]