Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Август » 26 » МОП та МКП повідомили про порушення прав працівників та профспілок «Донбасаеро»
20:35
МОП та МКП повідомили про порушення прав працівників та профспілок «Донбасаеро»


23.08.2013

Конофедерація вільних профспілок України звернулася до генерального директора Міжнародної організації праці Гая Райдера та генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок Шарон Барроу з приводу дій  роботодавця – Товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Донбасаеро", що призвели до порушення прав найманих працівників та профспілок і чинного українського та міжнародного законодавства. Наводимо текст документу:


 

 «Цим листом я б хотів повідомити Вам про нашу стурбованість у зв’язку з діями роботодавця – Товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Донбасаеро", що призвели до порушення прав найманих працівників та профспілок і чинного українського та міжнародного законодавства.  Зокрема, конвенцій МОП:

№87:

724 працівників авіакомпанії звільнено з порушенням українського законодавства і колективного договору підприємства.

№95:

Звільненим працівникам не виплачено заробітну плату за останні місяці роботи  загальною сумою 15 млн грн. Не здійснено також повного розрахунку з кожним співробітником та не виплачено компенсацій у зв’язку зі звільненням за скороченням, що належала працівникам за українським законодавством і колективним договором.

№98:

Генеральний директор ТОВ "Донбасаеро" Олег Новіков відмовився визнати дію колективного договору і провадити переговори з Вільною профспілкою авіапрацівників ТОВ "Донбасаеро" у зв’язку із запланованими звільненнями. Звернення профспілки до Генеральної прокуратури України, Міністерства соціальної політики України, інспекції праці України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства зборів і податків, Міністерства економіки України не дали жодного позитивного результату.

Конвенції №144:

Національна служба посередництва і примирення не допомогла профспілці в організації тристоронніх консультацій між роботодавцем, профспілкою і державними інституціями, на яких мали б обговорюватися поперджувальні заходи для відвернення або пом’якшення негативних соціальних наслідків запланованих масових скорочень і звільнень працівників.

Вільна профспілка авіапрацівників ТОВ "Донбасаеро" на чолі з її головою Петром Гармашем активно боролась за авіакомпанію, зверталася до адміністрації підприємства, в усі державні установи, пікетувала місцеву і центральну державну виконавчу владу з вимогами припинити розкрадання підприємства, виплатити заборговані зарплати і не залишити людей без роботи та засобів до існування, Але, на жаль, владні структури не зреагували на це.

Враховуючи наведене вище, звертаємося до вас зі скаргою на поведінку уряду України, який своєю бездіяльністю фактично сприяв порушенню роботодавцем  ТОВ "Донбасаеро" конвенцій МОП та прав профспілок і продовжує заохочувати його до цього.

 

Просимо вжити усіх можливих заходів, для того, щоб донести до уряду України і уповноважених ним контролюючих органів пересторогу про необхідність беззастережного дотримання конвенцій МОП». 

Просмотров: 697 | Добавил: union-free | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]