Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Январь » 29 » Міжнародна спільнота реагує на події в Україні
07:49
Міжнародна спільнота реагує на події в Україні

Міжнародна спільнота реагує на події в Україні

28.01.2014

У зв’язку із зверненням КВПУ до всіх профспілок та громадськості світу, міжнародна спільнота заявила про неприпустимість придушення мирних акцій протесту громадян, які не згодні жити в бідності, втратити свої права й свободи і повинні мати можливість боротися на гідне життя у своїй країні.


Як зазначила генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок Шарон Барроу, яка нараховує у своїх лавах понад 175 млн членів профспілок різних галузей і секторів з усіх континентів, Президент України Віктор Янукович повинен не допустити введення «драконівського» антипротестного законодавства, розпочати переговори з опозицією для попередження подальшого насилля та пошуку політичного рішення виходу із глухого кута. Міжнародна конфедерація профспілок вирішила обговорити на засіданні виконавчого комітету Всеєвропейської регіональної ради профспілок питання про ситуацію в Україні по згортанню демократії та наступу на свободу слова й зібрань, нарощуванню ескалації з боку влади та силових структур стосовно членів профспілок і всіх громадян України.

Світові та європейські профспілкові й громадські організації у своїх зверненнях до Президента Віктора Януковича та інших високопосадовців України висловлюють занепокоєння ситуацією в нашій державі та підтримують прагнення й вимоги громадянам, які вийшли на Майдани по всій країні.


Пропонуємо ознайомитися з текстами заяв Міжнародної профспілки харчової промисловості, агрокомплексу, готельно-ресторанної сфери та тютюнової промисловості, а також асоціацій робітників суміжних галузей та Грузинської платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства:


Пану Віктору Януковичу

Президенту України

Пану Володимиру Рибаку

Голові ВР України

Женева: 27 січня 2014р.

 Шановні панове,

Від імені Міжнародної профспілки харчової промисловості, агрокомплексу, готельно-ресторанної сфери та тютюнової промисловості, а також асоціацій робітників суміжних галузей (МПХ), до складу якої входить 393 профспілки з 2,.6 мільйона робітників у 125 країнах світу, включаючи Україну, хочемо висловити наше глибоке занепокоєння ухваленими Верховною Радою 16 січня цього року законами, які серйозно порушують і обмежують свободу зібрань, слова та соціальної діяльності.

МПХ вважає, що ці закони порушують фундаментальні громадські свободи й права людини, включаючи свободу асоціацій та інших профспілкових прав українських робітників, у тому числі й наших членських організацій. Ці закони посягають на свободу об’єднань та свободу ведення колективних переговорів, тому ми закликаємо Вас зробити все від Вас залежне для скасування  цих законів, щоб український народ мав повноцінний захист своїх прав та демократичних свобод.

З повагою,

Рон Освальд

Генеральний секретар МПХ

 Заява

Грузинської платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства

Громадянське суспільство глибоко стурбоване трагічними подіями, які відбуваються в Україні. Ми висловлюємо наші щирі співчуття рідним загиблих під час останніх подій у країні.

Занепокоєні ситуацією в Україні, ми висловлюємо наш протест українській владі, яка порушує демократичні цінності та спричиняє масові насильства й утиски прав людини в країні. Закликаємо міжнародну спільноту об’єднатися в боротьбі за припинення насильства в Україні та допомоги мирному врегулюванню конфлікту й демократичним перетворенням у країні з урахування очікувань українського народу.

 Ми закликаємо український уряд продемонструвати волю і сісти за стіл переговорів з представниками опозиції та громадського суспільства з метою досягнення справедливого рішення, яке б забезпечило переведення політичної конфронтації у демократичні рамки та  продемонструвало взаємоповагу до волевиявлення й очікувань українського суспільства.

Висловлюємо солідарність з українською опозицією та громадянським суспільством у їх демократичних вимогах і закликаємо до подальшого зміцнення своїх позицій та посилення мирного спротиву.

Закликаємо Європейські інституції  (Раду, Парламент та Комісію) використати усі можливі важелі впливу  на український уряду та застерегти його від можливого використання сили проти мирних протестувальників і закликати до перезавантаження процесу конструктивних переговорів з опозицією.

Закликаємо уряд Грузії негайно проаналізувати закони, прийняті Верховною Радою України, та наполягти, щоб керівництво України дотримувалося принципів захисту й поваги людської гідності та вільного вибору, і продемонструвати політичну волю до вирішення кризи справедливим та мирним способом.

Звернення підписали 63 організації громадянського суспільства Грузії.

 

Просмотров: 549 | Добавил: union-free | Теги: майдан в дніпропетровську, Майдан, профспілки | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]