Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Январь » 15 » Міжнародна конфедерація профспілок та Європейська конфедерація профспілок звернулися до перших осіб України
15:06
Міжнародна конфедерація профспілок та Європейська конфедерація профспілок звернулися до перших осіб України
Міжнародна конфедерація профспілок та Європейська конфедерація профспілок звернулися до перших осіб України
13.01.2015

Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок (МКП) Шаран Бароу та генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) Бернадетт Сегол звернулися до Президенту України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка, голові Верховної Ради України Володимира Гройсмана. Пропонуємо ознайомитися з текстом листа:

Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) та Європейська конфедерація профспілок (ЄКП) приєднують свої голоси до голосів українських робітників, які озвучили профспілки під час демонстрації 23 грудня 2014 року. Анонсований економічний план стабілізації ситуації погрожує перекласти тягар реформ винятково на плечі робітників та звичайних громадян, які вже платять нерозмірну високу плату за попередній раунд корегування цін. Їхні страхи щодо поглиблення соціальної ізольованості та подальше занурення у бідність є очевидними, а їхнє обурення з того, як формуються та виконуються політичні рішення, однаковою мірою, є виправданими.

Рік тому, мільйони людей висловились проти корумпованого режиму, який ґрунтувався на безправ’ї та неповаги до громадян та людей найманої праці. Вони виступили на захист своєї поваги, за можливість поміняти своє життя на краще та за процвітання своєї країни.

Очевидним є той факт, що, сьогодні, Україна постає перед великими соціально-економічними викликами, загостреними збройним конфліктом на сході країни. Проте труднощі та необхідність реформ - не виправдання ухвалення односторонніх рішень, а навпаки, – заклик до відкритості та діалогу, з метою підсилення єдності суспільства та солідарності усіх людей. Соціальний діалог, як ключовий інструмент європейської традиції, доводив неодноразово свою ефективність у подібні важкі часи.

МКП та ЄКП повністю підтримують легітимні вимоги українських профспілок та закликають Уряд до негайного початку консультацій з роботодавцями та профспілками задля розробки збалансованого та життєздатного підходу до змісту та процесу політичних реформ з урахуванням пропозицій, що були висловлені профспілковою стороною.

Як написала Високий Представник ЄС Ф.Могеріні у своєму листі до Європейської конфедерації профспілок: «важливість намагань, які впроваджуються нашими соціальними партнерами, а також їх роль у допомозі розбудови демократичного суспільства у своїх країнах та створення передумов для змін не може бути недооціненою. Залучення соціальних партнерів разом з представниками усіх секторів суспільства є важливим, якщо ми хочемо досягти намічених цілей».

МКП та ЄКП тісно співпрацюють зі своїми українськими партнерами та будуть й надалі слідкувати за розвитком ситуації для того, щоб допомогти інформувати, там де це можливо, відповідні інституції ЄС про потреби людей найманої праці в Україні для подальшої реакції.

З повагою,

Генеральний секретар МКП Шаран Бароу

Генеральний секретар ЄКП Бернадетт Сегол,
Просмотров: 524 | Добавил: KAMENYAR | Теги: екп, квпу, мкп | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]