Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Октябрь » 23 » Ми проти поліцейської держави
22:29
Ми проти поліцейської держави

Біля Верховної Ради протестували проти НЕсвободи мирних зібрань

21.10.2013

Сьогодні активісти громадських організацій та профспілок провели попереджувальну акцію протесту проти ухвалення законопроекту №2508а «Закону про свободу мирних зібрань». Мітинг проходив біля будівлі комітетів Верховної Ради України, де якраз відбувалася погоджувальна  рада депутатських фракцій ВР.


Протестувальники назвали цей законопроект на свій лад: «Про НЕсвободу мирних зібрань», через те, що він ускладнить проведення мітингів. На їхню думку, у разі ухвалення такого документа, різко збільшиться кількість неправосудних судових заборон мирних зібрань, адже він узаконює обов’язок повідомляти владу про проведення акції протесту не пізніше як за 48 годин до її початку. А ще це призведе до масових випадків кримінального та адміністративного переслідування мітингувальників через «умисне невиконання рішення суду» чи «злісну непокору законному розпорядженню або вимозі працівника міліції». Законопроект ставить під загрозу й спонтанні протести, адже довести «спонтанність» акції міліції чи судді в українських реаліях важко.

Правозахисник, голова Інституту «Республіка» Володимир Чемерис, який брав участь у акції, зауважив, що законопроект №2508ає повторенням сумнозвісного законопроекту №2450, ухваленню якого громадськість перешкоджала упродовж трьох років. 

 - Після ухвалення такого документа не можна проводити спонтанні зібрання як, наприклад, у Врадіївці, – сказав Володимир Чемерис. – Він обмежує й права неповнолітніх. Скажімо, школярі не зможуть протестувати проти порядків у школах. По суті, буде надано можливість обмеження проведення мітингів біля конкретних будівель таких, як  суд чи прокуратура. Насправді, якщо закон ухвалять, ми швидше всього перетворимося в Росію чи Білорусь. У той час як у багатьох країнах Європи немає спеціальних законів.

Просмотров: 683 | Добавил: union-free | Теги: пікет, акція протесту, спротив | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]