Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Февраль » 20 » М. Волинець в Європарламенті закликав підтримати Україну
08:28
М. Волинець в Європарламенті закликав підтримати Україну

М. Волинець в Європарламенті закликав підтримати Україну

19.02.2014

Сьогодні в Брюсселі Європарламент  скликав термінову прес-конференцію, присвячену драматичній ескалації насилля в Україні. У ній взяли участь представники  Європарламенту віце-президент Яцек Саріуш-Вольський, голова комітету закордонних справ Ельмар Брок, представник Іспанії Хосе Іґнасіо Саляфранка Санчес-Нейра. Українську сторону представляли співачка та громадська активістка Руслана Лижичко та голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.


 Руслана Лижичко  розповіла про кількість жертв і постраждалих під час протистояння між протестувальниками і силовиками. Вона говорила про перекриті дороги та зупинене метро у Києві, про використання владою силових структур та військ, напади тітушок на протестувальників та блокування телеканалів. Співачка  назвала те, що відбувається у столиці України, терором. Руслана закликала Європу вводити санкції як проти влади України, так і олігархів, які її підтримують.

Голова КВПУ Михайло Волинець також говорив про криваві дії силових структур проти мирних протестувальників та необхідність введення санкцій проти владоможців. Він зауважив, що активісти незалежних профспілок перебувають на Майдані з першого дня протесту.

«Я сам із Донбасу, Сходу України, і як ніхто розумію, яку загрозу несе політика Януковича для України й всього прогресивного світу, - сказав Михайло Волинець. – Те, що відбувається останнім часом, показує, що він топить усю країну в крові. У нас одні висновки: необхідні санкції як проти Януковича, так і його оточення. Ми закликаємо ЄС, США та інші  демократичні країни підтримати нас».

Про санкції проти влади України говорив й Ельмар Брок. Він повідомив, що рада міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу завтра проведе позачергове засідання, де розглядатимуть це  питання.

«Ми маємо на увазі санкції не проти України, а проти конкретних осіб, – зазначив він. – Вони складатимуться з двох частин: заборони в’їзду в ЄС та перевірка всіх банківських рахунків осіб».

Руслана Лижичко та Михайло Волинець заявили, що якщо не буде реакції на ситуацію в Україні і не будуть введені санкції проти української влади, вони готові розпочати голодування. 


Просмотров: 589 | Добавил: union-free | Теги: квпу, Майдан | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]