Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Декабрь » 11 » Горняки протестуют против произвола работодателей мирно...пока.
13:51
Горняки протестуют против произвола работодателей мирно...пока.





видео https://yadi.sk/mail/?hash=1KtiCdosT4Zarw3v7xWsBB3ZbEvVVfcARMSB8JsOXnc%3D

видео https://yadi.sk/mail/?hash=0U2oCKdV7moO/Gkx%2BHDqtwqzX8HALrwgBzDKvbsKnp4%3D

11 декабря 2014 года в Днепропетровске членские организации НПГУ провели акцию протеста против нарушений работодателями прав рабочих и их профсоюзов . Акция была проведена в рамках солидарных действий с независимыми профсоюзами Кривого Рога, протестовавшими в это же время у корпорации "Метинвест".
В Днепропетровске члены независимых профсоюзов вручили обращение

Председателю Федерации организаций
Работодателей Днепропетровщины
Советнику Председателя
Днепропетровской облгосадминистрации
Сергееву В. В.

ОБРАЩЕНИЕ

Уважаемый Виктор Владимирович,

Членские организации Независимого профсоюза горняков Украины в Кривом Роге и Днепропетровске обращают Ваше внимание на нецивилизованное поведение представителей
Организаций, которых Вы представляете, а именно:
Работодатели частных компаний «Метинвест» в Кривом Роге, «Интерпайп НТЗ» в Днепропетровске, государственного предприятия «ПО «ЮМЗ» и др. систематически нарушают трудовые, социальные и конституционные права наемных работников на этих предприятиях.
Так, на ГП «ПО «ЮМЗ» задолженность по заработной плате составляет уже несколько месяцев. Перечень нарушений на «Метинвесте» прилагается отдельно.
Обращаем Ваше внимание, на то что многие нарушения становятся возможными и системными в результате беспрецендентного, антиконституционного давления представителей работодателей на членов и организации профсоюзов, в том числе на всех перечисленных предприятиях.
В соответствии с законодательством Украины профсоюзы, как и объединения работодателей независимы в своей деятельности друг от друга. Вряд ли Вы приведете пример незаконного давления профсоюзов на работодателей. Наоборот, пока профсоюзы всячески пытались подддерживать отечественного товаропроизводителя.
Поэтому, тем более неприемлемыми и «неевропейскими» являются действия работодателей перечисленных предприятий по давлению на Независимые профсоюзы.
Мы ни в коей мере не пытаемся вмешиваться в работу организаций работодателей и в их хозяйственную деятельность, однако, убедительно просим Вас обсудить с членами ваших организаций возможность конструктивного и в рамках права сотрудничества с профсоюзами, естственно, без
вмешательства в их работу.

Представитель КСПУ в Днепропетровской области
Символоков А.А.

Председатель профкома НПГУ ОАО «Интерпайп НТЗ»
Пархоменко И.В.

Член профсоюза НПГУ ГП «ПО «ЮМЗ»
Деркач Е. И.

Вимоги Незалежної профспілки гірників України м. Кривого Рогу
до керівництва компанії «МЕТІНВЕСТ».

1. Припинити дискримінаційні дії. Сприяти розвитку демократичного суспільства в Україні та м. Кривому Розі.

Виконувати Конвенцію МОП №98 «Про застосування принципів права на
організацію і на ведення колективних переговорів», 1949 р., ратифіковану Україною
у 1956 році.

Стаття 1

1. Трудівники мають належний захист проти будь-яких дискримінаційних дій, спрямованих на обмеження свободи об'єднання в галузі праці.
Такий захист застосовується особливо щодо дій, метою яких є:
а) підпорядкувати прийняття трудівника на роботу чи збереження за ним роботи умові, щоб він не вступав до профспілки або вийшов з профспілки;
б) звільняти чи в будь-який інший спосіб завдавати шкоди трудівникові на тій підставі, що він є членом профспілки чи бере участь у профспілковій діяльності в неробочий час або, за згодою підприємця, у робочий час.

- Негайно припинити дії керівників середньої ланки на гірничо-збагачувальних комбінатах, які належать до компанії «МЕТІНВЕСТ», які носять ознаки дискримінації за профспілкової належністю до Незалежної профспілки гірників України.
Такі дії також порушують задекларовані компанією «МЕТІНВЕСТ» корпоративні цінності та Кодекс Етики.
За порушення ст.36 Конституції України та законодавства України про працю, а також за створення тиску на робітниць, які є членами НПГУ звільнити з посади начальника ЦВО-2 ПАТ «ПівнГЗК» Трипутня В.М.

2. Створити належні умови праці на робочих місцях робітників
ЦВО-2 ПАТ «ПівнГЗК» та заборонити примусову працю .

- Негайно розробити у відповідності до вимог КЗпП України, ст.43 Конституції України та вимог законодавства України про охорону праці робочі інструкції працівників, таким чином попередити дії керівників середньої ланки, які мають ознаки примусової праці по відношенню до робітників ЦВО-2 ПАТ «ПівнГЗК». А саме примушення виконувати роботи не відповідно до кваліфікації робітника та умов трудового договору.
- Негайно в найкоротший термін розробити проектну документацію та поновити дах на будівлі цеху ЦВО-2 ПАТ «ПівнГЗК», який 2 роки тому зруйнувався з невідомих причин.
- Негайно розробити у відповідності до законодавства України про охорону праці належний графік роботи працівників ЦВО-2 з метою захисту їх життя та здоров’я.
- Зробити все можливе, щоб працівники могли дотримуватися правил особистої гігієни під час виконання трудових обов’язків, а саме створити в ЦВО-2 ПАТ «ПівнГЗК» побутові приміщення для тимчасового обігріву та приймання їжі у відповідності до вимого санітарних норм ДСН 3.3.6.042-99.
- Негайно відремонтувати та привести у відповідність санітарним нормам санвузли на робочих місцях ЦВО-2.
- Створити на робочих місцях та робочих зонах ЦВО-2 ПАТ «ПівнГЗК» мікроклімат в відповідності до НПАОП 0.00-7.11-12.

3. Провести спільні перемовини на рівні генерального директора та провідних фахівців ПАТ «ПівнГЗК» з однієї сторони та уповноваженими представниками міської організації НПГУ м. Кривого Рогу з метою налагодження співпраці та соціального діалогу в питаннях умов та рівня оплати праці робітників ПАТ.
4. З метою охорони здоров’я та покращення умов життя населення провести консультації щодо екологічного стану мікрорайонів «Даманський» та «ПівГЗК» з метою визначення строків електрифікації відомчої залізниці, яка належить до ПАТ «ПівнГЗК» та інших питань.

Уповноважені представники МО НПГУ :

1. Самойлов Ю.П.
2. Бондар О.В.
3. Настусенко Ю.М.
4. Онучка В.С.

Viktor Isakov
Манюсенький зародыш той консолидации,которая должна была
зародиться 23 года назад. Народ ! Какой ты тупой! Голосуешь за юль, вить -
людей, совершенно чуждых тебе ! Запомни : твой отец родной - Профсоюз,
настоящий профсоюз, а не карманный. Народ ! Ты дожил до седых волос, а ума
не набрался: кто и когда нужен был чужому дяде ? Знаете что означает
немецкий черно-красно-желтый флаг ? Из мрака через борьбу к
процветанию.Вот они и процветают, потому как начали бороться за свои права
100 лет назад. А вы, как великовозрастные второгодники все верите в
вошебницу-щуку.... Хотите и рыбку съесть, и - "моя хата скраю". Мне таких
абсолютно не жалко, естественный отбор уже давно идет : или передохните,
или задумаетесь о чувстве достоинства...
Просмотров: 1185 | Добавил: KAMENYAR | Теги: НПГУ, Протест, интерпайп, юмз, свободные профсоюзы, Метинвест | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]