Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Апрель » 18 » Єднатися і гуртуватися
07:58
Єднатися і гуртуватися
16.04.2014

Кризова й нестабільна ситуація в країні вимагає від незалежних профспілок активних дій щодо захисту інтересів трудящих. Про це та інші проблеми говорили лідери профспілкових організацій на засіданні Президії Ради Конфедерації вільних профспілок України.



Розпочалося засідання із розгляду питання організаційного зміцнення КВПУ та її членських організацій, планування подальшої роботи по залученню людей до профспілкового руху. Голова КВПУ Михайло Волинець нагадав, що незалежні профспілки з першого дня перебували на столичному Майдані та під час протестів у регіонах. Вони виступали за гідне життя та вимагали дотримання усіх прав людину, у тому числі й трудових. Водночас активісти незалежних профспілок розповідали протестувальникам про незалежний профспілковий рух й про переваги бути у ньому.

«Наприклад, багато учасників протестів на Майдані зацікавилися членством у незалежних профспілках, й приїхавши додому, вони почали створювати первинні профспілкові організації, - додав Михайло Волинець. – Та зараз нам також слід активно діяти. Нині знецінюються гроші, ціни ростуть, скорочуються робочі місця, й крім цього країна перебуває у стані війни. У такій ситуації люди найманої праці потрапляють у скрутне становище. І наш обов’язок - їх захищати».

Перший заступник голови КВПУ Анатолій Акімочкін розповів про діяльність профспілок на Сході України, де зараз вкрай загострена ситуація.

«Серед учасників протестів за приєднання до Росії шахтарів немає, - зазначив він. – Хоч й сепаратисти закликають гірників приєднуватися та влаштовувати страйки. Загалом ситуація неоднозначна, складна, та не критична. Але навіть у такій ситуації незалежні профспілки продовжують активно діяти й захищати людей найманої праці. Також, розуміємо, що наша чисельність – наша сила, й тому не припиняємо роботи у цьому напрямку».

Про здобутки Вільної профспілки залізничників України розповів її голова Володимир Козельський. А хвалитися є чим: збільшилася чисельність організацій, вдалося відстояти права не одного залізничника.

«Лише за останні два місяці нам вдалося виграти суди й поновити на роботі 8 осіб, - зазначив Володимир Козельський. – Також у нас постійно створюються нові організації, у тому числі й на громадському транспорті. Водночас не можу не сказати про проблеми, які виникли у зв’язку з окупацією Криму: там у нас залишилися п’ять профспілкових організацій. Зараз шукаємо шляхи захисту наших кримських профспілківців. Непокоїть й загрозлива ситуація, яка склалася у Донецькій області».

Голова Вільної профспілки медичних працівників України Олег Панасенко зі свого боку зауважив, що його організація поповнюється новими первинками. Спокійніше жити профсплківцям після зміни влади не стало: медичну реформу не відмінили й вона буде продовжена. Тож Олег Панасенко звернувся до колег спільними зусиллями зупинити цей «геноцид українського народу».

Усі учасники засідання погодилися, що зараз час вимагає ще більшої згуртованості, щоб разом відстоювати принципи демократичного розвитку країни. З огляду на це, президія Ради КВПУ, зокрема вирішила для запобігання конфронтації і сепаратистським настроям постійно проводити роз’яснювальну роботу у трудових колективах про негативні наслідки деструктивних дій, які можуть призвести до неконтрольованої зупинки й розвалу підприємств, та запобігати провокаціям на місцях. Також з метою недопущення дестабілізації роботи і розвалу підприємств вугільної галузі головам первинних організацій НПГУ рекомендовано організувати цілодобове чергування на шахтах Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей, скоординувавши свої дії з керівниками підприємств, місцевими органами державної влади і силових структур, які стоять на боці України та її народу.
Просмотров: 671 | Добавил: KAMENYAR | Теги: квпу | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]