Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 23 » Член Національної Асамблеї Уельсу М. Антонів стурбований викликом М. Волинця до СБУ
17:47
Член Національної Асамблеї Уельсу М. Антонів стурбований викликом М. Волинця до СБУ
Член Національної Асамблеї Уельсу М. Антонів стурбований викликом М. Волинця до СБУ
23.06.2015

Член Національної Асамблеї Уельсу та член Комітету ЄС у складі аналітичної регіональної групи по Україні Михайло Антонів звернувся до Президента України Петра Порошенка з приводу виклику голови НПГУ Михайла Волинця до СБУ. Текст листа:

Петру Порошенку, Президенту України

Копія В. Гройсману, Голові Верховної Ради України
Копія Послу України
Копія Президенту ЄС
Копія Послу ЄС Києві
Копія Місії ЄС в Україні
Копія Конфедерації вільних профспілок України
Копія Незалежній профспілці гірників України

Шановний пане Президенте Порошенко!

Змушений звернутися до Вас з приводу виклику Михайла Волинця, голови Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України, до Служби безпеки України.
Я член Національної Асамблеї Уельсу, член Комітету ЄС у складі аналітичної регіональної групи по Україні і адвокат. Також я – українець у другому поколінні.

Як експерту Комітету ЄС по Україні, мені часто доводиться відвідувати Україну та зустрічатися з представниками урядових кіл, профспілками, сім'ями і рідними тих, хто зараз служить в українській армії.
Я був на Майдані і працював з громадськими організаціями, профспілками та іншими інституціями для того, щоб протистояти російському вторгненю та посяганню на суверенітет України. Також я багаторазово й публічно засуджував російську агресію в Україні.
Нещодавно я виступав у Дніпропетровську з лекціями, організованими ОБСЄ і проводив конференції для студентів, ділових людей і представників профспілок. З різних приводів кілька разів протягом останніх років зустрічався з Михайлом Волинцем, і як з депутатом Верховної Ради, і як головою Конфедерації вільних профспілок України.
Я був вражений його турботою про людей найманої праці і чіткою позицією стосовно суверенітету України.
Під час недавніх зустрічей в Україні, ми обговорили умови праці гірників і передумови, що призведуть до закриття шахт, і за іронією долі, ймовірно, збільшать у майбутньому залежність країни від російського вугілля.
У відповідь на урядові пропозиції, гірники реалізували своє право на протест, що, зрештою, призвело до мирних акцій. Робітникам ніколи такі заходи не даються легко. Тим не менш, право профспілок на протест, як і на страйк – фундаментальне. Воно гарантоване Конституцією України, а також численними міжнародними Конвенціями, які Україна ратифікувала, включаючи Європейську конвенцію з прав людини.

Дозвольте висловити серйозну стурбованість недавніми діями української Служби безпеки, яка викликали пана Волинця на тривалий допит. Я і багато моїх колег із Асамблеї Уельсу, Британського та Європейського парламентів висловлюємо серйозні побоювання щодо цього очевидного порушення демократичних прав і уважно стежимо за ситуацією, що склалася.
Завважте, що для багатьох із нас, тих, хто підтримував і підтримує Україну у цей важкий час, подібні дії силових структур важкий удар.
Буду вдячний Вам за допомогу у терміновому вирішенні цього питання.

Щиро Ваш
Михайло АНТОНІВ,
член Національної Асамблеї Уельсу та член Комітету ЄС у складі аналітичної регіональної групи по Україні
Просмотров: 671 | Добавил: KAMENYAR | Теги: СБУ, Член Національної Асамблеї Уельсу М, М. Волинець | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]