Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2016 » Апрель » 30
Проведение Первомайской манифестации в Днепропетровске

29 апреля в 12:00 в медиа-центре «ДНЕПР ПОСТ» состоялась пресс-конференция «Проведение Первомайской манифестации в Днепропетровске».

В пресс-конференции приняли участие:

- председатель профкома НПГУ «Днепропресс» Алексей Символоков;

- председатель профсоюза ПМЗ «Защита труда» Евгений Деркач;

- координатор ОО «Комитет по борьбе с коррупцией, организованной преступностью и нарушением прав граждан» Андрей Бут;

- председатель профкома НПГУ «Интерпайп НТЗ» Игорь Пархоменко.

Евгений Деркач:

Хочу поздравить всех с наступающими праздниками. В воскресенье состоится митинг-демонстрация. Сбор – в 10:00 возле ракеты на ул. Поля, 1 (Кирова). Мы выходим на демонстрацию, потому что это международный день солидарности трудящихся. Для Украины это особенно важно, потому что сложилась такая ситуация с промышленными заводами. Я как глава независимог ... Читать дальше »
Просмотров: 609 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 30.04.2016 | Комментарии (0)

Профспілка "Народна солідарність" :

У листопаді 2015 року Верховна Рада прийняла у першому читанні проект нового «Трудового кодексу України», який (з незначними змінами) являє собою повторення аналогічного проекту,
за часів диктатури Януковича внесеного до Парламенту депутатами-«ригіаналамі» В.Харою, О.Стояном та Я.Сухим. У ВР теперішнього скликання авторами даного законопроекту, разом із представником «Ополоку» М.Папієвим, значаться нинішній прем’єр (а тоді – голова Ради) В.Гройсман, Голова Комітету ВРУ з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Л.Денісова («Народний фронт») та сумновідомий колишній глава НБУ С.Кубів («БПП»).

Що ж несе українським трудящим «перевнесений» представниками «переможного Майдану» законопроект колишніх «ригіаналів»?..

1. «Нормативні акти роботодавця» (ст. 12 та інші).

Держава делегує частину свого суверенітету «роботодавцям» (власникам підприємств), надаючи їм право видавати ... Читать дальше »
Просмотров: 502 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 30.04.2016 | Комментарии (0)

Сьогодні ми святкуємо й відзначаємо досягнення, до яких йшли покоління профспілкових активістів - чоловіків і жінок: мир, демократію, права людини і гідну працю для мільйонів людей. Але навіть, коли говоримо про успіхи і тріумфи великої традиції профспілкової солідарності, ми усвідомлюємо виклики, які стоять перед трудящими світу, котрі вимагають колективної сили і продовження боротьби за демократичні права і свободи, рівності й соціальну справедливість.
________________________________________
Поки ж політичні лідери та очільники корпорацій домовляються про укриття величезних статків найбагатшої частини населення, яка складає 1%. Вони уникають сплати податків, які є основою соціально-економічного розвитку: підтримки безробітних, охорони здоров'я, освіти, охорони дитинства та догляду за людьми похилого віку та багатьох інших громадських послуг – усе залишаться незахищеним.
Якщо глобальна торгівля будується на експлуатації більшості населення на незахищених, низькоо ... Читать дальше »
Просмотров: 500 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 30.04.2016 | Комментарии (0)

28 квітня, у Всесвітній день охорони праці та напередодні Дня міжнародної солідарності трудящих, Конфедерація вільних профспілок України ініціювала масштабну акцію в Києві. До неї приєдналися кілька тисяч активістів членських організацій КВПУ, громадських рухів та небайдужих громадян. Спочатку протестувальники провели мітинг біля Міністерства соціальної політики України, потім рушили ходою до Кабінету міністрів України, де виголосили свої вимоги урядовцям.
________________________________________

Зранку до будівлі Мінсоцполітики прийшли лідери та активісти незалежних профспілок, зокрема Незалежної профспілки гірників України, Вільної профспілки залізничників України, Вільної профспілки освіти і науки України, Вільної профспілки медичних працівників України, Вільної профспілки підприємців України, Вільної профспілки студентів КНУ ім. Тараса Шевченка, ВПС «Захист справедливості». Профспілківці та трударі з різних регіонів України приїхали до Києва з надією, що їх голо ... Читать дальше »
Просмотров: 519 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 30.04.2016 | Комментарии (0)