Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Апрель » 18
16.04.2014

Кризова й нестабільна ситуація в країні вимагає від незалежних профспілок активних дій щодо захисту інтересів трудящих. Про це та інші проблеми говорили лідери профспілкових організацій на засіданні Президії Ради Конфедерації вільних профспілок України.



Розпочалося засідання із розгляду питання організаційного зміцнення КВПУ та її членських організацій, планування подальшої роботи по залученню людей до профспілкового руху. Голова КВПУ Михайло Волинець нагадав, що незалежні профспілки з першого дня перебували на столичному Майдані та під час протестів у регіонах. Вони виступали за гідне життя та вимагали дотримання усіх прав людину, у тому числі й трудових. Водночас активісти незалежних профспілок розповідали протестувальникам про незалежний профспілковий рух й про переваги бути у ньому.

«Наприклад, багато учасників протестів на Майдані зацікавилися членством у незалежних профспілках, й приїхавши додому, вони почали створюва ... Читать дальше »
Просмотров: 671 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 18.04.2014 | Комментарии (0)

Профспілківці вимагали реформування відносин між державою та підприємцями
16.04.2014

Вільна профспілка підприємців України провела у столиці акцію протесту, у якій взяли участь торговці з різних міст України. Протестувальники вимагали реформування відносин між державою та підприємцями.

Акція почалася на революційному Майдані. Потім дружною колоною активісти ВППУ рушили вулицею Грушевського до Кабінету міністрів та Верховної Ради. Представники профспілок зустрілися з високими чиновниками та передали звернення. У ньому, зокрема, зазначається: «Подолавши свій страх, ми вийшли на майдани і відкрито виступили проти свавілля, беззаконня і корупції. Народ змінився і змінюється, але влада на місцях, разом з олігархами, не бажають змінюватись та втрачати свої позиції».

За словами голови ВППУ Валентини Коробки, протестувальники висунули низку вимог, з-поміж яких: переведення ринків у комунальну власність; відновлення фіксованого податку; обов’язковий ... Читать дальше »
Просмотров: 576 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 18.04.2014 | Комментарии (0)

Шахтеры Макеевки хотят создавать отряды самообороны
17.04.2014

Такие идеи стали возникать в шахтерских коллективах после вчерашних событий, произошедших возле захваченного здания горсовета и продолжившихся походом на здание ГП «Макеевуголь».

Чтобы не повторился сценарий 14 апреля, макеевские шахтеры обдумывают решение создать добровольные отряды для охраны спокойствия и стабильной работы своих предприятий и административного здания ГП «Макеевуголь».

Наталия РЕУЦКАЯ
Просмотров: 541 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 18.04.2014 | Комментарии (0)

Украина, ЕС, Россия и США приняли женевское заявление, - Лавров
17 Апреля 2014г. | 20:01

Россия, США, ЕС и Украина приняли в Женеве заявление, касающееся конкретных шагов по деэскалации напряженности на Украине, заявил глава МИД РФ Сергей Лавров.

Об этом сообщает РИА Новости.

Для вывода Украины из кризиса Россия, США, ЕС и Украина призвали разоружить незаконные формирования, освободить площади и улицы и провести амнистию, заявил глава МИД РФ.

Женевский документ призывает к немедленному началу диалога по Украине с участием регионов в рамках конституционного процесса.

По словам Лаврова, самым главным итогом переговоров является факт признания сторонами, что этот кризис "должны урегулировать сами украинцы, в том, что касается немедленного прекращения конфликтов, связанных с задержанием протестующих, занятием различных зданий, площадей и в том, что касается уже в долгосрочном плане начала подлинной конституционной рефо ... Читать дальше »
Просмотров: 545 | Добавил: KAMENYAR | Дата: 18.04.2014 | Комментарии (0)