Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2016 » Апрель » 30 » Заява Міжнародної конфедерації профспілок до 1 травня
06:18
Заява Міжнародної конфедерації профспілок до 1 травня
Сьогодні ми святкуємо й відзначаємо досягнення, до яких йшли покоління профспілкових активістів - чоловіків і жінок: мир, демократію, права людини і гідну працю для мільйонів людей. Але навіть, коли говоримо про успіхи і тріумфи великої традиції профспілкової солідарності, ми усвідомлюємо виклики, які стоять перед трудящими світу, котрі вимагають колективної сили і продовження боротьби за демократичні права і свободи, рівності й соціальну справедливість.
________________________________________
Поки ж політичні лідери та очільники корпорацій домовляються про укриття величезних статків найбагатшої частини населення, яка складає 1%. Вони уникають сплати податків, які є основою соціально-економічного розвитку: підтримки безробітних, охорони здоров'я, освіти, охорони дитинства та догляду за людьми похилого віку та багатьох інших громадських послуг – усе залишаться незахищеним.
Якщо глобальна торгівля будується на експлуатації більшості населення на незахищених, низькооплачуваних і часто небезпечних робочих місцях для максимізації й так високого прибутку глобальної еліти, то світ рухається в неправильному напрямку.
Якщо люди шукають притулку, тікаючи від конфліктів, створених диктаторами, які захопили владу, або від економічного відчаю, ми повинні підтримати їх та вимагати від наших урядів зіграти свою роль в усуненні причин цих проблем, які руйнують життя мільйонів.
Якщо корупція, експлуатація, нерівність і руйнування навколишнього середовища стали характеристиками глобальної економіки, то цінності профспілкового руху дають надію і встановлюють стандарти, необхідні для трансформації світу в місце, де люди стоять на першому місці й де майбутні покоління отримають світ, здатний стабільно розвиватися.
У цей Першотравень багато людей вийдуть з гаслами за свободу, проти конфліктів і рабства, зажадають справедливості для біженців. Багато хто буде відстоювати гідний рівень мінімальної оплати праці й право на колективні переговори, протистояти корпоративній жадібності. Чимало активістів зажадають справедливого вирішення проблеми зміни клімату, буде вітати біженців. Усі ці питання, які піднімають фундаментальні принципи рівності й соціальної справедливості, є натхненням для щоденної роботи профспілкових активістів.
Колективний голос та дії профспілкових активістів з усього світу будуть продовженням боротьби з корпоративною жадібністю, яка підігріває атаки на права трудящих, експлуатацію людей, корумповане ухилення від сплати податків і руйнування системи громадського обслуговування. Там, де уряди бояться могутності бізнесу, ми станемо на захист демократії та покладемо край жадібності корпорацій. Ми будемо боротися за майбутнє, де процвітання належить більшості, де планета, на якій ми живемо, захищена, і де загальний добробут цінується понад усе.
Просмотров: 498 | Добавил: KAMENYAR | Теги: мкп, 1 мая, Профсоюзы, 1 травня, заява мкп | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]