Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Октябрь » 29 » Незалежні профспілки вкрай стурбовані положеннями проекту Коаліційної угоди
21:30
Незалежні профспілки вкрай стурбовані положеннями проекту Коаліційної угоди
Незалежні профспілки вкрай стурбовані положеннями проекту Коаліційної угоди
29.10.2014

Команда Президента України оприлюднила текст проекту Коаліційної угоди. Документ містить 13 розділів. У його преамбулі зазначається: «Україна потребує швидких змін, кардинальних і не завжди популярних реформ. Ми свідомі того, що шанс України на розвиток нищили не лише корупція та олігархія, а й безвідповідальність політиків і популізм, який не знав жодних меж. Безвідповідальність і популізм мають піти з нашого життя. Тому опираючись на кредит довіри, необхідно роз’яснювати громадянам ситуацію, що склалася в нашій країні, та доноситисуть і невідворотність тих реформ, що реалізуються владою».



Отож, щодо «суті й невідворотності реформ». Навіть побіжний аналіз Коаліційної угоди дає підстави для серйозних зауваг та застережень. Наприклад, незалежні профспілки, які упродовж кількох років протистояли погіршенню трудового законодавства та перешкоджали ухваленню Трудового кодексу авторства Ярослава Сухого і Олександра Стояна, тепер стурбовані розділом угоди «Реформа трудових взаємовідносин». У її положенні, зокрема, передбачається схвалення нової редакції Трудового кодексу, «який передбачатиме надання роботодавцю можливості швидко оптимізувати наявний трудовий ресурс відповідно до економічної ситуації підприємства та стану ринкової кон’юнктури (спрощення механізмів прийому та звільнення працівників за погодженням сторін без погодження з профспілками, впровадження індивідуального режиму гнучкого робочого часу, можливість тимчасового переведення працівників на роботу в інші підприємства)».

«Ці пропозиції просто неприпустимі. Якщо положення Коаліційної угоди будуть реалізовані у запропонованому вигляді, то в Україні просто узаконять рабство на державному рівні», - так прокоментував пункт 7.3 Коаліційної угоди голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.
Просмотров: 522 | Добавил: KAMENYAR | Теги: вибори, влада олігархів в дії, коаліційна угода | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]