Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Январь » 9 » Не допустити розвалу енергетичної системи
11:47
Не допустити розвалу енергетичної системи
Не допустити розвалу енергетичної системи
31.12.2014
Команда Арсенія Яценюка ще упродовж літнього періоду провалила підготовку країни до проходження осінньо-зимового проходження. Водночас свою провину прем’єр перекладає на новопризначенця – міністра енергетики і вугільної промисловості Володимира Демчишина, пропонуючи йому роль такого собі цапа-відбувайла за всі ті прорахунки, яких Арсеній Петрович припустився ще півроку тому. Ситуація складається таким чином, що пану Демчишину, як на мене, варто спрацювати на випередження та подати у відставку, не чекаючи, коли його попросять залишити посаду.

--------------------------------------------------------------------------------



Загалом першою жертвою безвідповідальності уряду стала вугільна галузь, яку послідовно знищують. Чого варта хоча б така кругленька сума – 1 мільярд гривень. Майже стільки заборгували шахтарям споживачі. А борг по заробітній платі гірникам на кінець нинішнього року становитиме 800 мільйонів гривень. І з січня 2015-го проблеми неплатежів лише посиляться. Енергоринок заборгував тепловим електростанціям 4 мільярди гривень. Енергетики ж у свою чергу не отримали оплати за спожиту електроенергію від вугільників. Як результат - знеструмлюють шахти. При цьому зовсім не зважають на те, що в цей час люди залишаються під землею або ж перебувають у клітях (пристроях для піднімання й спускання по шахтному стовбуру).

У бюджеті 2015 року уряд не передбачив жодної копійки на розвиток власного шахтного фонду та робить ставку на закупівлю дорогого вугілля за кордоном, а на закриття шахт планується виділити 1,2 млрд грн.

Наприкінці грудня прокотилася хвиля протестів гірників у Волинській, Львівській, Луганській та Донецькій областях. Деяке заспокоєння майже в усіх колективах настало, коли в останні дні 2014-го було виплачено 40 відсотків зарплати за жовтень. І на сьогодні є сподівання, що вдасться виплатити 40 відсотків заробленого за листопад.

Незалежні профспілки докладають максимум зусиль, щоб захистити інтереси людей найманої праці та не допустити розвалу енергетичної системи країни та послаблення державницьких позицій, бо у слабкій державі та хаосі буде жити складно усім.



Михайло Волинець, голова Конфедерації вільних профспілок України і Незалежної профспілки гірників України
Просмотров: 532 | Добавил: KAMENYAR | Теги: Михайло Волинець, Незалежної профспілки гірників Укра, Володимира Демчишина, Арсенія Яценюка | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]