Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 20 » МКП звернулася до Президента України щодо тиску на лідерів КВПУ
07:50
МКП звернулася до Президента України щодо тиску на лідерів КВПУ
МКП звернулася до Президента України щодо тиску на лідерів КВПУ
19.06.2015

Генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок Шарран Барроу звернулася до Президента України Петра Порошенка у зв’язку з тиском на незалежні профспілки.




Пану Петру Порошенко

Президенту України

Київ, Україна

Тиск та залякування лідерів КВПУ

Шановний пане Президенте!

Ми дуже занепокоєні повідомленням, яке отримали від нашої української членської організації - Конфедерації вільних профспілок України (КВПУ). Нам стало відомо, що лідерів КВПУ викликали на допити до Служби безпеки України через громадські акції, які відбувалися упродовж останніх місяців. Протестувальники вимагали перегляду урядової політики щодо протизаконної невиплати зарплат, зростання безробіття та бідності в країні. У травні цього року українські профспілки офіційно вступили у колективний спір з урядом відповідно до національного законодавства. Вони організували низку пікетів та акцій протесту, що є легальним та загально прийнятим засобом захисту інтересів членів профспілок як в Україні, так і на міжнародній арені.

У цьому листі я хочу виразити наш шок з приводу дій СБУ, яка викликала профспілкових лідерів та активістів і допитувала їх упродовж декількох годин щодо причин легально організованих акцій протесту. Голова КВПУ Михайло Волинець прийшов на допит до СБУ у Києві у той час, коли активістів з інших регіонів також викликали на допити. Такі дії схожі на методи КГБ, які використовувалися для переслідування та залякування громадян, які намагались відстоювати свої права. Це цілком суперечить Вашим твердженням і запевненням Вашого уряду щодо підтримки європейських цінностей.

Шановний пане Президенте, від імені Міжнародної конфедерації профспілок, яка представляє 176 млн робітників у 62 країнах світу, я наполегливо закликаю Вас сприяти зупиненню переслідування та залякування профспілкових лідерів та активістів через реалізацію ними права на легальні акції протесту. Це має бути зупинено. Профспілки не є загрозою національній безпеці. Вони – голос громадян, які у цей важкий для України час є підтримкою демократії, стабільності та розвитку європейського майбутнього країни.



З повагою,

Шаран Барроу

Генеральний секретар МКП
Просмотров: 481 | Добавил: KAMENYAR | Теги: акции протеста, квпу, НПГУ, мкп, давление на профсоюзных лидеров, Шаран Барроу, политические преследования | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]