Свободные профсоюзы Днепропетровска

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2015 » Июнь » 7 » Якщо не під силу впоратися з проблемами…
14:18
Якщо не під силу впоратися з проблемами…
Якщо не під силу впоратися з проблемами…
04.06.2015
Днями у Павлограді відбулося засідання Ради голів Обласного об’єднання НПГУ Західного Донбасу. Профспілковілідери, обговоривши стан справ у регіоні й країні, вирішили звернутися з листом до Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради Володимира Гройсмана та Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, який доручили підписати голові Обласного об’єднання НПГУ Західного Донбасу Віктору Греку. Подаємо текст звернення:





«Вашими зусиллями в Україні здійснюються значні перетворення. Йдеться про революційні зміни у політиці, економіці, соціальній сфері. Але, на жаль, ці зміни не завжди позитивні – чомусь у їх результаті все гірше живеться простій людині: протягом року вдвічі зросли ціни на продовольчі і промислові товари масового вжитку, значно підвищилися житлово-комунальні тарифи, вартість проїзду у громадському транспорті. Необгрунтовано високі ціни й тарифи найболючіше вдарили по пенсіонерах зі злиденними пенсіями та тих, хто отримує невисоку зарплатню. Логічним було б і відповідне підвищення соціальних стандартів. Натомість заморожено прожитковий мінімум, мінімальну заробітну плату, пенсії та інші соціальні виплати, скорочено соціальні пільги, введено оподаткування пенсій, скасовані пільги шахтарям, зростає безробіття. Влада має намір реформувати трудове законодавство України в інтересах роботодавців, а не найманих працівників.

Через значне погіршення якості життя у суспільстві зростає соціальна напруга – відкинутий за межу виживання народ відкрито висловлює невдоволення невиваженими діями влади.

Так, сьогодні важко нам усім. Якби було легко, то країною могла б керувати й кухарка. Але ж ви самі виявили бажання взяти владне кермо до рук у цей кризовий час. Якщо ж виконавчій владі та парламенту не під силу впоратися з проблемами, подайте у відставку. Народ обере інших, вправніших і відповідальніших людей.

Усвідомлюючи необхідність єдності дій і помислів влади і народу в нинішній кризовій ситуації, в умовах нестихаючого військового протистояння з російським агресором на Сході країни, ми пропонуємо владним структурам України :

- негайно підвищити соціальні стандарти, провівши індексацію заробітних плат і соціальних виплат відповідно до зростання інфляції та знецінення національної валюти;

- поновити соціальні виплати і пенсії в повних обсягах;

- переглянути необгрунтовану тарифну політику держави в житлово-комунальній сфері: здирницькі тарифи на газ, тепло, електроенергію та воду для населення – недопустимі;

- встановити жорсткий контроль за цінами на споживчому ринку;

- припинити спроби ухвалення Трудового кодексу України, бо погіршення становища найманих працівників знищить країну;

- вжити дієвих заходів у боротьбі з корупцією, котра пронизала всі владні, господарські та інші життєво важливі структури згори донизу і висотує останні соки із економіки, що занепадає, та зводить нанівець усі наміри влади покращити життя народу України.

Вважаємо, що термінове і невідкладне вжиття всіх цих заходів дозволить зняти соціальну напругу в суспільстві та дасть змогу провести необхідні державі прогресивні реформи».
Просмотров: 510 | Добавил: KAMENYAR | Теги: ВІЛЬНІ ПРОФСПІЛКИ, нпгу зд, соціальні протести | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]